Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Boskap i gryningen

Bilder från sommaren, platsen är Rinkabyfältet som sträcker sig från havet och nästan ända hem, kan väl beskrivas som torräng. Används av södra skånska regementet som skjutfält, vilket gör att området för det mesta är ifred. Marken är även betesmark och ett rejält område med ett större antal nötkreatur som jag betraktar som närapå vilda. Har även använts som världsjamboree, gott om plats. Första bilden där solen ännu inte gått upp

de har stenkoll på mig

sen visar sig solen

och jag flyttade mig en bit framåt vägen

Inlagt 2023-09-28 15:44 | Läst 259 ggr. | Permalink
Vilka fina bilder på soluppgången jag gillar bilder med träd och solen Jättefint Hälsningar Gert
Svar från Vibybo 2023-09-29 10:47
Tack så mycket Gert, det är alltid fint när solen glimmar genom träd, året om.
Riktigt fina bilder, solen färgar hela landskapet som i en explosion härliga färger.
Svar från Vibybo 2023-09-29 10:56
Tack Morgan jag gillar 70-tals orange. I mina kameror ger motljusfotografering ett orange landskap i första soluppgången, det är ett mycket varmt ljus, det röda i ljusets våglängder når mig först om morgonen.
He he, nästan löjligt vackra bilder.. Kul att du vågar 'fläska på', de flesta gör oftast tvärtom här på FS!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2023-09-29 10:59
Tack Jan, eftersom jag gillar 70-talsorange är det bara att maxa det. Teleobjektiv, oftast lätt, är bra för det då jag fångar in så mycket som möjligt av det röda ljuset från den låga solen. Sen är morgondimma väldigt hjälpsamt.
Hej,
Skön stämning.
Ha det väl
Bob
Svar från Vibybo 2023-09-29 11:02
Tack Bob, det är det i betesmarken i gryningen, helt ljuvligt. Bara man respekterar landskapsvårdarna som betar där.
En mycket stämningsfull serie som börjar lite blygsamt och sedan fullkomligt "exploderar" på fjärde bilden. Snyggt för att vara så kraftigt motljus. Jag fastnar dock kanske mest för
näst sista där man kan se röken från djurets andedräkt. Vilken stålande morgon och jag hör ju till dem som också kan njuta av möten med nötkreatur :-) Djur som får beta den här typen av marker är dessutom nödvändigt för att värna den biologiska mångfalden.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2023-09-29 11:16
Tack Lena, får ju mycket kontakt med dessa landskapsvårdare och kan lite om deras uttrykssätt och vanor. Kul du märkte andedräkten! Var där med min kompis för ett par veckor sedan, plötslig sade han "se bakom dig" där låg den store pojken idisslande och kolugn, visserligen en tunn tråd emellan. Inte ett ljud hade jag hört och bara en låg buske hade dolt.
Hej Stefan.
Jag är annars inte så mycket för soluppgång och solnedgångsbilder. Men här fångas jag av några stycken i denna serie. Nummer 1 och 2 och så förstås näst sista WOW.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2023-09-30 08:59
Hej Erik! Jag tar gärna bilder på solen, både uppe på himlen och röd vid horisonten. Och så tycker jag om orange färg. För mig är solen helt oemotståndlig.