Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Dagens tema: Flygande kärrsnäppor

Inte varit ute idag, så tillbaka till sommarens färgbilder. Att stå och betrakta flockar av snäppor som då och då flyger lite är ett sant nöje. En del av kustlandskapets sanna skönhet. Detta är ju bara bilder, inget solsken, glitter och ljudet av fåglar runt om. Men bättre än inget. 

Inlagt 2022-12-07 14:35 | Läst 195 ggr. | Permalink
Massverkan är läckert! Andra bilden är min favorit.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2022-12-08 15:28
Tack Bjarne, där var gott om dem, deras utseende varierar mycket i ljuset.
Snyggt, fint med flockarna av kärrsnäppor som flyger omkring och man får lite olika ljus i vingar och speglingar i vattnet.
Svar från Vibybo 2022-12-08 15:28
Tack Peter, de bjuder på ett fint skådespel.
Flockar när de små fåglarna flyger över vatten och även när de kommer in för landning kan bli riktigt fina bilder. Du visar flera exempel. De är relativt lätta att känna igen med det svarta på bröstet.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2022-12-08 15:34
Tack Lena, de är lätta att känna igen just där om sommaren, lite senare finns där alla ungfåglar som liknar vinterdräkten - inget svart på undersidan, bara lite grått eller vitt. I det låga ljuset där varierade deras utseende mycket när flocken tvärvände eller kom i skugga, det är fascinerande att se på.
Läckert ljus i många av bilderna här !
Ing-Marie
Svar från Vibybo 2022-12-08 15:37
Tack Ing-Marie, flockar flög i det mycket låga morgonljuset, in i skugga och ut igen, tvärvände och bytte utseende helt, sen allt om igen när de vadar och flyger om vartannat.
Som jag sagt tidigare, fint med flockarna av fågel. Lite massverkan men också för att man ser så många olika former fåglarna har. Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2022-12-09 16:34
Tack Björn, det fina är att när de alla samtidigt ändrar kurs på en sekund, så ändras flockens utseende tvärt, t.ex. från mörk till ljus, och så låter de så fint.