Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Fåglar igen

Nu tog jag en så där 360 bilder under 3 timmar på söndagsmorgonen, praktiskt att ha ett lager. 

Denna sidan om morgondimman flög de, brushanar? En till, gillar själv de ljusa, tomma ytorna, just som det är. Morgontranor igen, de såg ut att ha det så bra, det här paret. I fred fån världen, tillsammans en underbar morgon. Jag vet inte hur många tranpar som häckar runt hammarsjön, men det ökar för varje år. Ålakråkorna (aolakraugona) ökar också hela tiden, ganska snabbt. De här kom in i soluppgången, flög rakt mot solen och gav blanka tusan i fotografen, i en lång rad kom de, tillsammans. Kallas också storskarv. En fiskmås, född 2016 skulle jag tro. Sedan har glädjande nog rödspoven ökat långsamt igen, men flyttat sin häckningsplats till mer otillgängligt område, tror att det beror på torrare vårar nu, de drar sig mot sjökanten. Möjligen kan det vara så, att brushanen också funnits där ett tag, men det är ett område svårt att nå, inte lätt attveta vad som finns där. Fina är de, rödspovarna.Gillar deras läte; som om Ingemar Mundebo hela tiden ropar "potta potta potta". 

LÄSARUNDERSÖKNING: Ser denna blogg ut som den skall? Sitter text och bilder rätt? Jag skriver texten ovanför bilden, så vill jag ha det. Jag frågar eftersom det har upplevts problem att läsa den. Och - om du har problem, vilken webbläsare läser du bloggen i ?

Inlagt 2017-05-02 00:24 | Läst 792 ggr. | Permalink
Trevligt med Rödspovarna! Själv har jag nog mest sett dom när jag varit på Öland, tror inte jag sett någon i mina trakter.. Ser att du ganska ofta får en slags förskjutning i dina bilder på bloggen, man ser helt enkelt inte hela bilden i bloggen, den hamnar lite utanför högra kanten.. medans en del text istället har hoppat ner och hamnat till vänster om bilden och 'trycker ut' den till höger.. ser lite konstigt ut!

Jag kan också hamna så ibland med texten, det känns som om det ofta sker i samband med ett eller två mellanslag när texten skrivs.. kanske det är någon 'bugg' på något sätt? Men jag brukar se att det här händer redan när bloggen skrivs, i sitt 'redigeringsläge', då får jag liksom börja om med texten, så brukar det lösa sig, eller göra ett 'Enter' steg med markören precis i vänsterkant på bilden.. jag brukar kunna hitta rätt på något sätt och när sedan det hela 'sparas' så ser bloggen normal ut.. kanske det går att lösa också om man klickar på bilden (i redigeringsläget) och sedan högerklickar och väljer 'klipp ut' då försvinner bilden, så kan man i det läget fixa texten som man vill ha den, och därefter lägga in samma bild igen där man nu vill ha den..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-05-02 09:24
Tack Jan, jag har onekligen de sista gångerna börjat få problem med bloggen; bilder som försvinner och får läggas in igen, att inget händer när jag försöker få in text, eller att text hamnar (hoppar) fel, så jag får justera i efterhand. När jag lägger ut det ser det tekniskt bra ut i mina datorer, som båda använder webbläsaren Chrome. Den ena en Windowsmaskin, den andra en Chromebook. Du kanske använder annan webbläsare, vet ej om det är problemet, men hela bloggsystemet på Fotosidan känns gammaldags, och darrigt i funktionen. En blogg ska ju fungera oavsett vilken av de vanligast webbläsarna som används. Själv använder jag alltid de senaste, uppdaterade mjukvarorna, säkrast så.
Tack för att du säger till, men jag har ingen aning om vad jag skall göra åt det, det ser ju tekniskt korrekt ut i mina maskiner.
Gjorde en ny kontroll just nu, bilder och text ligger på som jag vill ha dem, ser ut som alla de andras. Hur andra som läser bloggen upplever den, vet jag ej, så jag lägger in en läsarundersökning.
ehrsa 2017-05-02 11:48
Ok! Tack för info, mystiskt! Jag använder Windows 10, och har Internet Explorer 11 som webbläsare. Jag upplever som sagt också att min text till en bild plötsligt hoppar ner och lägger sig precis till vänster om bilden (i redigeringsläget) och börjar knuffa bilden mer och mer till höger vartefter jag skriver.. Sen är det lite komplicerat hur jag löser det hela, men jag har hittat några varianter som jag skrev ovan.. När det sen ser bra ut så 'sparar' jag bloggen och tittar på den genom 'förhandsgranska', ser det bra ut där så blir det också rätt i den utlagda bloggen! Men det är något skumt som händer när en text plötsligt lägger sig nere vid bilden och börjar knuffa den åt höger.. det är där som det känns som det är någon bugg i systemet! Vid en speciell 'knappkombination' på tangentbordet så tror jag att det händer.. så är min känsla!

Din 4:e bild uppifrån så syns bara lite av Skarven till höger, men klickar man på den bilden så att den förstoras så syns hela bilden, och därmed hela Skarven.. Mystiskt! Hoppas det löser sig! Minns nu att Margareta C. också får en text ibland som hoppat ner och börjar knuffa bilder till höger i bloggen.. Men förstorar man bilden så ses hela bilden där också..
Hälsn!
Först tar jag din bildserie som alltid är full av fina bilder och jag har mycket att öva på för att lyckas ta bra bilder på flygande fåglar, och bilderna på Rödspovarna är fantastiskt fina, jag har inte kommenterat din förra blogg, för under Valborgsmässohelgen och 1:a Maj har jag ägnat tid att rensa i mina rabatter, men de bilderna är ju lika fina som de här.
När det gäller bildtexterna så är de som Jan antyder, en aning förskjutna så att delar av texten hamnar i vänster nedre bildkant. När det gäller mina egna bildtexter så skriver jag dem under bilderna( rätt eller fel?), men då har inte jag drabbats av ditt problem.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-05-02 10:31
Tack Stig, vi får se vad felet är, det uppenbarar sig väl så småningom, jag kan ju inte se det själv.
Rabatter ja, det gick jag igenom och tog + gräsklippning m.m. före dessa bilder togs.
Tack för ditt beröm! och spovarna är ännu bättre att höra, kanske kommer ljudbildkamera så småningom som standard, så det spelas i 10 sekunder ljud för varje bild, om man så önskar.
Ser bra ut med Windows 10 och Edge, provade med Windows 10 och IE 11 också och då blev det de av Jan beskriva felen. Tror du ska göra en radbrytning innan du skriver bildtexten. eller shift + enter.
ehrsa 2017-05-02 12:37
Hej! Håller med dig Sam, i 'Edge' ser det normalt ut för mig också! Men jag gillar annars IE 11 bättre.. Därför blir det den 9 gånger av 10..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-05-02 13:02
Tack Sam, tog mig just uppför trappen och testade med W10 + Edge, inga problem. Har inte Explorer installerad, försöker ha så lite programvara som möjligt.
Ska försöka minnas tipset med radbrytning, det låter bra.
Explorer, det kan se bättre ut om du gör en radmatning mellan texten och bilden, ibland kommer ett ord före bilden, på samma rad.
Bildserien är fin och jag fastnade lite extra på dagens sista bild.
Svar från Vibybo 2017-05-02 18:14
Tack du, jag förstår att problemet ligger i Explorer, skall göra radmellanrum som du säger när jag lägger ut nästa blogg, så får vi se vad som händer då.
Och jag gillar den första - lite som en akvarell!
Svar från Vibybo 2017-05-03 06:39
Tack Lena för dina ord!