Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Fars kamera

Nu är far på ett boende och jag har tagit hem hans gamla kamera, ett barndomsminne. Först hade han en Zeiss Ikon bälgkamera , tyvärr vet jag inte var den är längre. Sedan denna Molforeflex. Såvitt jag kan se, så fungerar den, kanske köpa en rulle på Mattsons i framtiden. Genom att försiktigt undersöka dessa kameror som barn, så fick jag en uppfattning om hur de fungerar. Det finns också 2 modernare i plast med lite zoom, Yashica och Canon i fars lägenhet och med färgfilm kvar i, tänker ta bilder med dem och lämna in filmerna, far kan inte ta bilder längre, inte klara något själv, det känns så sorgligt. 

Molforeflex är en ovanlig kamera, 400 beställdes av en svensk fotoagentur, Yashica tillverkade dem med Yashica A1 som grund. De gjordes i 3 varianter, tror denna är den sista. Finns att läsa om på internet. 

Inlagt 2022-01-28 11:34 | Läst 942 ggr. | Permalink
Spännande! Det går kanske att låta smörja upp den, så att slutartiderna stämmer igen?
Svar från Vibybo 2022-01-28 14:21
Tack Wolfgang, slutartiderna låter rätt för örat, så jag rör inget förrän den är testad, och det kan dröja.
fin kamera fina minnen
Svar från Vibybo 2022-01-28 15:52
Tack Peter, det är saker med minnen som det är värde i.
Häftigt, det finns mkt jag känner igen från min Yashica-Mat :-) Har aldrig hört talas om denna, spännande. Hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2022-01-29 10:30
Tack Björn, på denna får man spänna slutaren på det vanliga sättet, som en Zeiss Ikon, med en liten spak vid objektivet. Tror man drar tillbaka veven på din för att aktivera slutaren.
Den där var en nyhet för mig! Klart annorlunda än dagens digitalare. Kul att se!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2022-01-29 10:31
Tack Bjarne, hade själv ingen aning om hur ovanlig den var förrän jag läste på.