Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Från idag

Har nog använt munnen mer än kameran idag, men varit ute en sväng. Träffade några att prata med.  Frun har varit lite krasslig, höll sig inomhus. Blandat väder, som sig bör i April, inte speciellt varmt.

Storboven mötte mig, här spatserande i vita shorts och en kostym som liknar fiskbensmönstrad skotsk ylletweed. Mycket elegant. Rovfåglar som vågar sig på spaningsflygning över fältet blir obevekligen stjärtnupna av vipor.Denne flygare får vara i fred, ett privatplan tillverkat 1974 i Reims, Frankrike. Ett Cessna F172M Skyhawk som ägs av Landskrona flygklubb. Väl underhållet tror jag, en del privatplan verkar ha trasiga ljuddämpare.Sävsparven gör skäl för namnet.En ängspiplärka, tror inte på trädpiplärka, fel plats.Kabbleka, var latinska namn säger att den växer i kärr, och det gör den.Båtarna låg vid bryggan, det känns tryggt när världen ser ut som vanligt.Här fanns inte en fågel, tvärtemot förväntningarna.Mitt inne i ett riktigt svårgenomträngligt snår av rysk kornell mest, fanns denna ovanligt inbjudande bostad. Både tak och öppen planlösning, nära till maten. Ser mysigt ut.Hemma väntade en rabarberpaj.

Inlagt 2017-04-29 16:09 | Läst 2264 ggr. | Permalink
Vilken dag, ylletweed, Cessna, kabbeleka, båtar, rabarberpaj! Svårslagen mix!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2017-04-29 16:22
Tack Bjarne, jag är som mitt barnbarn skulle sagt: Svinnöjd!
He he, 'Storboven' var fin.. :-) Likaså rabarberpajen, brukar vara den godaste sorten av paj!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-04-29 18:42
Hej! När min son var några år gammal, kallade han den för Storboven, det har fått hänga med. Och pajen var rasande god! Tack!
Fina bilder blev det känns som om naturen satt ordentlig fart, och nu kommer värmen också.
När det gäller Cessnan så finns det ingen ljuddämpare alls på dom, inte heller på andra småkärror utan det är fritt blås.
Svar från Vibybo 2017-04-29 20:09
Tack Sam, jag visste inte något om flygplans ljuddämpare, men ibland ligger ett privatplan och cirklar över våtmarken i evighet, vet ej hur många varv, men alla ljud dränks i detta enformiga buller, ska ta bild av det om det återkommer. Cessnan är mycket diskret och behaglig ljudmässigt.
Visst har det växlat upp ett steg i naturen, och inom 2 veckor läggs slutväxeln i, full fart!
En fin bildserie! Ja, en 172:a har jag flugit med i Söderhavet (tog PPL på Fiji).
Spovbilden är fin!
- hawk
Svar från Vibybo 2017-04-29 22:12
Tack, ibland händer det att det går att komma nära spoven någon minut, tog med bilden med mest matchande bakgrund färgmässigt.
Det var mycket gott och blandat speciellt rabarberpajen såg god ut och allt fångat med fint foto.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-04-30 08:37
Tack Stig, det var en mycket god paj, nästan inget kvar idag.
Ha, storboven var härlig namn, undrar vad den stjäl :-)
Vem äger bostaden då, eller den kanske är till salu ?
Kabbelekan har jag fortfarande respekt för. När jag var liten så bodde vi nära en å där dom växte och jag skulle ju alltid plocka alla blommor jag såg så mamma lurade i mig att man fick vårtor på händerna om man plockade dom. Hon var så övertygande så jag tror nästan på det än i dag :-)
ing-marie
Svar från Vibybo 2017-04-30 12:06
Hej du, tack! Det var nog för att du inte skulle leka vid vattnet som din mamma sade så. Min morfar brukade säja, att näcken fanns nere i bäcken, så vi ungar skulle akta oss, han var övertygande ("nicken" på sin Hasslödialekt). Visserligen är växten lite giftig; kanske hjälper den mot vårtor?
Bostaden skall jag hålla ögonen på senare i år, den ser attraktiv ut, men jag är inte alls säker på att någon vill ha den begagnad, kanske?
Var ute och klämde iväg 360 bilder i soluppången, så vackert, vart skall man vända sig?
Storspoven är verkligen elegant. Rabarberpaj så smaskigt, det får vi tyvärr vänta på ett tag till.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-04-30 12:14
Tack Lena, tog en bild på den i dag igen, där jag fick med den hukande gången den har för att göra sig liten och inte bli upptäckt, lite Grucho Marx stil i gången.
Var på plats kl 05 vid sjön idag, och såg naturen vakna. Hörde kanske snarare.
Storspoven är oerhört elegant och rolig att få se, i verkligheten har jag aldrig sett den. Dom andra bilderna är också fina även om rabarberpajen gör mig mest sugen!/ björn T
Svar från Vibybo 2017-04-30 18:47
Tack Björn, det är synd att du aldrig fått se den, eller ännu hellre: höra. Det är en trevlig fågel. Pajen var väldigt god.