Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Från senaste veckan

Aprilväder ja, haft några dagar nu med försommarkänsla, det varierar en hel del. Inte tagit så många bilder, men några kommer här, först från 4 april då försommarkänslan var lite avlägsen på Fjälkinge backe

sedan från leråkrarna i byns utkant, 6 april

Inlagt 2024-04-09 13:44 | Läst 273 ggr. | Permalink
Det lilla tunna täcket snö kan inte hindra vårens ankomst nåt nämvärt. Det går mera åt det dekorativa på dina fina skogsbilder. Strandskatorna ser som vanligt storögt på omgivningen.
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2024-04-10 09:52
Helt rätt Gunte, just lagom snö för att piffa upp landskapet en stund. Och ofarligt att gå i. Det blir väl mest lite dekorativa bilder nu för mig, och lite småkyligt i tiodygnsprognsosen.
Hej Stefan.
Ett passande lager snö har precis stänkts över landskapet här. Jag har nummer 2 och 5 som mina favoriter här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2024-04-10 09:57
Hej Erik, just lagom pudrat med snö, det är helt rätt! Och nästa dag var det borta. Det är lite promenadbilder, det har blivit så, lite lagom.
Som tur var så tog det inte så många dagar från runt noll, till upp mot 20 grader. Strandskatorna gör sig fint på bild
Svar från Vibybo 2024-04-10 10:02
Jo, såg just på termometerns minne, varit nästan 20 grader ute som mest den gångna veckan. Men nu blir det bistrare, dock inte värre än sommardäcken kommer på. Feber idag, blir att måla lite inne.
Trevligt med strandskator. Deras röda näbbar och ben lyser verkligen. Jag mötte en skådare igår som hade sett två stycken flyga förbi vid våtmarken där jag var. Jag fick nöja mej med två sädesärlor. Vi fick också snö i den senaste omgången men jag avstod från att gå ut. Jag har fått nog av den och nu är den tack och lov borta.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2024-04-10 10:10
Det har varit väldigt lite fågel hemma, det som hörts förutom det vanliga som lärkor, gäss m.m. är strandskator och rödbenor, hörts är ordet, för det har varit en del dimma. Någon enstaka sångare. Fasanerna har dragit ut på ängarna, och när gladan passerar flyger en trupp kajor upp och trakasserar den. Råkor börjar lite försiktigt sina kärlekssånger, rätt märkliga ljud. Tack Lena!!!
Vackert ändå, trots snön.. eller kanske snarare tack vare den! Såg min första Strandskata i fredags, och det var kanske lite oväntat, på en liten 'grynna' vid fågelmatningen i Norrström nära Riksdagshuset mitt i Stockholm, den flög iväg och landade vid Norrström men då mellan Riksdagshuset och Ulf Kristerssons tjänstebostad på Strömgatan.. Brukar se ett 'par' Strandskator där varje år, troligen häckar dom nånstans i närområdet där, okänt var..? Fick bara mobilbilder med för långt avstånd..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2024-04-11 11:02
Tack Jan, det är snön som lockade här, lite puder över landskapet. Strandskator i närområdet ja, har haft ett par strandskator som häckat i närheten av mitt hem så länge jag minns, men var de har sitt bo har jag aldrig förstått.
Fina bilder och naturligtvis i favorit lådan hamnar de två sista ;-)
Hälsningar Halina
Svar från Vibybo 2024-04-13 13:12
Tack så mycket Halina!