Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

I dag

En Aprilvädersdag, runt 5 grader, som någon gång tangerar 9. Men ute känns det som vinter i blåst och skurar. Små solglimtar. Låg kvar i sängen på morgonen.

Men kl 7 stack solen fram, då fick jag brått ut, innan den var borta. Gräsglitter lockade.Violen gömde sig där.Sen fick jag syn på fler blommor, Forsythian.Aprikosenoch persikan. Stackars pollinatörer, är de ute ens? Det var vinterklädersväder trots solen. Här väntar Pyrus Pyrifolia på sin tur.Sen stack solen till riktigt, och det blev lite high key vid trappen.Skulle till Åhus och handla, blev en omväg om Pulken. Det regnade mer eller mindre, motvind. Tranorna stod i en 500 meter lång kvartsbåge och surade, ointresserade av att roa oss intresserade.Där stod några par för sig själva. Åhus bjöd på lite lätt björkgrönska.och vid havet var det närmast tomt på sjöfågel, men denna bofink satt i en dunge.

Inlagt 2017-04-13 15:49 | Läst 1159 ggr. | Permalink
Lita grann som att våren kom av sig eller? Fast första bilden ljusar ju upp tillvaron lite ..
hehe..surtranor, måste vara en ny art..
Mv/Gunte..
Svar från Vibybo 2017-04-13 17:17
Tack Gunte, den kom av sig något ja, men det gör inte så mycket. Plockade ramslök nyss i regnet, 5 grader och fingrarna gjorde ont i kylan.
Vackert vårglitter och så en fin bofink som avslutning. Lätt björkgrönska lär vi få vänta på ett tag till. Jag var också ute i morse....efter att jag skrapat is från bilens rutor.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-04-13 17:21
Tack Lena, skulle vi få en klar natt här, kan det frysa till. Men frukt kan det bli även om blommorna varit lite infrusna.
Det var riktigt fina naturbilder med härliga färger Stefan!
Svar från Vibybo 2017-04-13 17:21
Tack så mycket Dan, i morgon är det konstrundan.
Härligt soligt på de första bilderna. Din beskrivning av vädret var samma som, tills dess att du nämnde solen. Den finns inte här idag...Men man har ju istället putsat fönster och tvättat spröjs. 22 fönster klara inför påsk... :) Oavsett, riktigt härliga bilder, speciellt första bilden med "sprakande" solglitter.
Svar från Vibybo 2017-04-13 17:23
Tack Mikael, lyckligtvis har jag fönstren klara. Just nu har vi här riktigt regn, efterlängtat. Men attan så kallt.
Fina vårbilder ni är lite före för det är värmare vid havet Tranor ser lite frusna ut Frukt blommor tål inte om det blir frost Snygga bilder Ha en trevlig Påsk Gert
Svar från Vibybo 2017-04-13 19:21
Tack Gert. De här tidiga träden har en tendens att blomma lite pö om pö, så även om de stått isglaserade i den mest intensiva blomningen, så har det kommit några sena blommor som ger hyfsat med frukt.
Det skall f-n att vara Trana i sånt väder, i Lindesberg hade vi + 2 grader i morse men det steg till +8 vid lunch. Ja hur går det med pollineringen när det är så svalt? Blommorna verkar dock ganska pigga. Mina Fruktträd har ännu inte vaknat ur vinterdvalan, men kommer bara värmen åter så grejar det sig nog. Fina bilder med "Canonerna". Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2017-04-13 19:26
Tack Stig, de här träden är tidigblommande, långt före äpplen och även bigarråer. I viss mån kan de självpollinera, men en livlig insektstrafik ger större och bättre frukt. Några insekter har jag inte sett idag, de gömmer sig i plus 5 och vått väder.
Kul med bloggarna där man kan få se hur våren framskrider i de olika delarna av landet. Stora skillnader är det.
Fast i dag verkar större delen av landet ha fått snö, inget hos mig än.
Fina vårskildringar i dina bilder även om det var lite svalt hos tranorna.
Svar från Vibybo 2017-04-14 16:16
Tack Margareta, varit på konstrunda idag söder om Kivik, träden börjar grönska, folk har picnic ute, himlen var ofta blå.