Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Idag frost

På promenad mitt på dagen idag vid en ö i Helge å, måttligt med ljus, men bättre än det brukar vara. Frost runtom och is på stilla vatten. Fåglar här och var, men de dök upp och försvann när jag höll i en annan kamera oftast. Mycket behagligt ute, frisk luft. 

vid horisonten på bilderna syns Kristianstad, staden är byggd på den grund som syns på bilderna, så det blir en del pålning vid nybyggen

de här höll sig still, fick dem på bild

lite rött, snart jul

kontrast

isnålar, stålnålar

ja, iskristaller var dagens tema

dagens optik: Laowa 7,5 f2.0 samt Olympus 60 2.8 makro och Panasonic 100-400. 

Inlagt 2022-12-09 19:09 | Läst 179 ggr. | Permalink
Så vackert, var det i torsdags? Då var det en fantastik dag här på västsidan, var också ute och fotograferade frost, det gäller att passa på nu är det ganska grått igen. Kristianstad är visst den lägst belägna stad i Sverige, även om man vallar upp så borde det väl vara problem med att grundvattnet står högt om man nu har källare? Vackra bilder på frosten, särskilt fint med nyponen och taggtråden
Svar från Vibybo 2022-12-10 11:44
Tack Peter, igår var det, solen försökte bryta genom och lyckades ibland. Staden är invallad, pumpar ut vatten, lite som Holland. Det finns betydligt bättre mark att bygga på i närheten, har aldrig förstått varför det inte görs. Har sett hur det sett ut vid illa belägna villor vid vårens snösmältning då tjäle ligger och vattnet stiger, ingen vacker syn. Bor själv på bättre mark, ingen källare. Där jag bor har grundvattennivån sjunkit på sistone.
Snygga is/frostkristaller där! Kul med både Sång och Knölsvan där, det är inte alltid som dom gillar varann.. åtminstone inte i häckningstider!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2022-12-10 15:45
Tack Jan, kändes som om denna svanbild måste med, för det var en ny syn för mig med två arter tillsammans. Har bevittnat svanstrid i häckningstid, det var inte vackert. Två knölsvanar försökte dränka en tredje.
Tänk vad frosten förändra landskap, natur, och ljus - jättesnyggt!
Svar från Vibybo 2022-12-10 15:48
Tack Peter, frost är fint, och den orsakar inget extra arbete hemma. Iskristaller och sol gifter sig bra, ja även snö och gatlampor när det går ner mot minus 25 - gratis diamanter längs hela gatan ( bodde ett tag i Norges kallaste plats).
Mycket vackert med speglingarna och de dova färgerna på de första bilderna. Ordentligt med rimfrost. Läckert med frosten på taggtråden på näst sista bilden.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2022-12-11 15:15
Tack Lena, gjorde för en 15 år sedan en stor kolteckning av motivet med ån och utsikt mot staden, passade bra till balansen ljust/mörkt. Tagit på taggtråd en gång innan vid havet, inbakat i is med tång väl genomlyst.
Utsökta alster hela högen, sista riktigt läcker, macrot eller?
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2022-12-11 15:17
Tack Gunte, Olympus 60 mm makro - litet, lätt och skarpt. Det är kanten av broräcket med det svarta vattnet under.
Du öppnar med några spännande bilder med skönt ljus över Helge å. Riktigt fina iskristaller har du hittat också!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2022-12-11 16:46
Tack Bjarne, vyn just där är bäst kring jul har jag märkt. En bra plats att fotografera det färggranna Hässleholmståget också när det åker över bron, men misslyckades sist, för långsamt avtryckarfinger.