Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Större fåglar 17/9

Nu blev jag lite sur. Satt och skrev en blogg länge och väl, tryckte på publicera, bloggen gick iväg, och nästa sekund får jag upp en helsidesannons för Nikon, och bloggen är fullständigt borta, den finns där på Fotosidan, men där är helt tomt, ingen text, ingen bild. Allt raderat, endast mallen kvar ser jag när jag trycker på "redigera", inte ens en rubrik.  

  Nåväl, startade tidigt på morgonen, dimman låg som ett lock över huvudet, men plötsligt lättade den så pass att det gick att se fåglarna.     Sedan gick det fort till blå himmel. En i paret Glada strök förbi, frukostdags?        Sedan kom tranorna, men eftersom detta var första fågelpromenaden med GX80:n hade jag ännu inte lärt mig att stänga av den när den hängde på magen. Resultatet är att knapparna trycks in slumpvis, denna gång blev det en bisarr färgtemperatur, så bilderna fick fixas till så gott det gick.      Så här kanske?      De flög gärna mellan mig och solen.      eller så här?      kanske tillbaka.      andra hade den goda smaken att flyga rakt över.    

Postat 2017-10-25 12:04 | Läst 465 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Först om njutningen av fågelfoto, sedan spindelbilder.

Det kan ju verka som en ologisk blandning, men jag har mängder med bilder från de 2 senaste dagarna, det kommer att ta tid att framkalla och reducera, så jag fyller på med bilder från lagret i stället (29 Augusti). Men nu om fågelfoto - (har kommit i form genom en tredje sorts antibiotika som slutligen tog, och har t.o.m. kunnat cykla kraftfullt i motvind, det var längesen det!) - cyklade ut på ängarna utanför byn nu i 2 dagar och har med täta stövlar i den lätt översvämmade våtmarken ställt mig ute i markerna och bara njutit. Det har varit kall! snålblåst, mulet något hemskt och lite ljus, ibland stänk. Där har jag stått i den milsvida utsikten med platt land och vatten och bara känt mig lycklig. I går sträckte mängder med gäss, vipor, stora flockar bläsänder och mycket jag inte såg vad det var. Dessutom fanns framför mig ett par ägretthägrar samt ett par havsörnar. Nu är det inte så där lätt att komma nära fågel där jag går, stora avstånd med helt fri sikt, inga som helst gömslen eller matningar, så jag får stå fullt synlig på ett fält och promenadfotografera på fri hand allt som råkar ske och möjligen passera på rätt avstånd. Det mörka lätt disiga vädret gör det inte lättare. Men det gör inget, för det är fantastiskt att bara vara där, allt liv och rörelse, alla ljud. I dag var det helt tomt där jag stod i går, ställde mig i stället i närheten av en jättepöl på ett tomt fält, och oj vilken upplevelse! Det var precis som i April förutom det mörka vädret: fåglar precis över allt, hela luften fullständigt vibrerade av alla ljud och liv. I pölen stod uppskattningsvis minst 500 vipor när alla landat, och lika många myrsnäppor (en passerande fågelskådare sa det) tror jag. Sedan landade ungefär 500-1000 myrsnäppor i timmen de 2 timmar jag stod i vattnet och såg på. Fåglarna var ett par hundra meter bort, de som satt still såg jag inte för blotta ögat, kikade i kameran, men de som flög syntes ju tydligt. En stor starflock höll till bakom mig, ägretthägrarna skymtade långt bort vid sjön, och på himlen flög gäss i ett sällan skådat antal. Vid ett tillfälle skrämdes de upp i ett parti av sjön (örn?) och flocken som lyfte färgade ett avsnitt av himlen svart innan de spred ut sig. Det var dagens upplevelse.  

   Korsspindel snett bakifrån      och mitt på kroppens mönster.      Denna var förskräckligt liten och till synes genomskinlig      en annan minispindel        och en tredje.       Gillar plommon      det gör getingen också.      Sen korsspindel igen.       

Postat 2017-10-24 15:45 | Läst 2566 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Några fåglar och en blomma

Det blir precis som rubriken säger, bilderna är från tidigare i år.   

  En ros från 29 Augusti. Tamron 90mm. 7DmkII.    Ladusvalan flyger som en pil, också 29 Augusti, objektiv Tamron 500 mm. 7DmkII.       Hussvalan var också i farten, de är nog i Afrika nu.       Från 13 September, testar Panasonic 100-400 för första gången med GX80:n.          och ja, jag var helt förnöjd.    

Postat 2017-10-23 10:44 | Läst 658 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Vid havet den 6 Oktober

Fler bilder från den bästa tiden på dagen - morgonen. En promenad vid havet, Åhus närmare bestämt. 

 Startar tidigt, de första fåglarna har just börjat flyga.      Så uppenbarade sig korset.      Stararna satt lugnt på en sten och vaknade till. Solstrålarna hade bara nått stenens kant.    Gässen fick symbolisera Friheten.      Skulle tro det är bläsänder som värmde upp vingarna en runda. Solen når dem så knappt baktill, en utmaning för kameran.      Marken var gulprickig över hela fältet i fågelskyddsområdet.      Säv i kraftigt morgonsolsmotljus.      men här är morgonljuset mildare.      Grönfinken satt stolt i toppen      av klibbalen, tror det är en klibbal för bladen är tämligen rundade och kottarna har individuella skaft.   

Postat 2017-10-22 11:48 | Läst 737 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Morgonen den 14 September

Det är fantastiskt de morgnar det går att komma ur bingen och iväg i gryningen, se livet vakna, uppleva stillhet och skönhet. Just denna morgon blev det inte gryningen, solen hade gått upp, men några meter över huvudet hade en dimma lagt sig som ett lock över nejden, det var som om det skulle bli en andra soluppgång när dimman skingrades uppåt dagen.    

   På ängarna stod korna, väntade godmodigt på frukost när bonden kom med fodersäcken.      Det var still på sjön,         andra sidan gick inte att se,      men det gjorde inget.      Över fälten drog starflockarna, dimman drog in från sjön.  Helt underbart att bara stå och vara mitt i detta.   

   Men vad är detta mitt på stigen, en vadare (myrsnäppa?) står ensam och halvsover, det stämmer inte.      den vaknar till,      och vänder sig om, vingen är bruten, liksom dess livslinje. Inom en timme är dimmlocket borta över den, och rovfåglarna har fri sikt, det är gott om dem, bara 300 meter därifrån har 4 vråkar sin hemvist, och 500 meter bort har gladorna sitt tillhåll. Den kastar en blick mot ljuset och vandrar långsamt in i grönskan.      100 meter därifrån, på boskapsstängslet, är det mer livaktigt bland våra pigga exotiska gäster.     Sen kom solen fram, lyste över ankorna (bläsand?).   

Postat 2017-10-21 14:15 | Läst 511 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera
Föregående 1 ... 205 206 207 ... 313 Nästa