Stefans bilder

Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Varning för: En väldans massa veteranmarknadsbilder

Min oförmåga att välja - det blev många bilder, kanske som kompensation för frånvaron på Fotosidan under några dagar. Nåväl, efter skördefesten blev det veteranmarknad. Jag hade inte förstått att den började på e.m. dagen innan med uppackning och lite kombinerad handel/fest på kvällen, den egentliga marknaden hade börjat kl 06 på morgonen, och folk packade ihop när vi kom vid ett, hälften av fordonen var borta, resten försvann efter hand. Bl.a. mötte vi en Citroen SM, den hade jag gärna synat närmare. F.ö. håller jag på med systembyte just nu, nästan 20 paket på Tradera, hade inte förstått hur mycket jobb det är med denna handel, men det är kul att lära sig. Canon ut - Panasonic in (även Olympus funkar). Det kom efter funderingar om foto och livet, varför sju kameror och massor av objektiv, hur många bilder kan man ta på en spindel? o.s.v. En längtan efter en kamera som duger till allt. Har planer att nästa vecka dra till Malmö och träffa en herre på Fotosidan, första gången jag möter någon på riktigt här - spännande! Han har också fotopryl som jag länge och hett har längtat efter.   

  Så for vi iväg, stilenligt. Med rätt bil parkerar matt gratis mitt i.      vi fann en gul bil       lite badkarsliknande inuti, lättbegriplig instrumentering      och gott om plats att skruva, tätat grenröret hemma.      Fanns även godsaker för de frankofila.     Håller stilen      Rakt igenom svenskt, fina grejor! Möjligen är generatorn från Bosch.      Mitt i blickpunkten      Ovanlig syn       och en ovanlig bil, en BMW i perfekt skick.       Snyggt och fantasieggande, låter bekvämt och modernt.      Så snygg (ja, det är frun som speglar sig där)       Sätt den i rabatten och låt slingerväxterna täcka över - kanske en nygammal trend?        Endast fantasin sätter gränser vad som går att göra med denna pryl, säkert billig.       Tvåtaktsdrömmar har många nu för tiden      Är din Granada trögstyrd? Kanske ny servo?       Kan du inte sova? Denna litteratur kanske hjälper.      OOoohh! Lite händighet och de kurviga formerna far snart ut på vägen  i svindlande 30 knutar.      Nog en av de sista modellerna med remdrift. De remdrivna gick väldigt bra på grusväg minns jag, bra drag genom varvregistret.      Men här då! Känner du att din cykel går för långsamt, behöver du mer spänning än vad som är nyttigt? Då finns där motorsatser från Kina med drivlina, tank och allt utom bensinen. Kostar några tusen bara, och de största motorerna får upp trampcykeln i 80 knyck.       Mer tvåtakt,  nu lätt MC, lite dyr, men ett eftertraktat märke på den tiden.       Populära skyltar, men är de så gamla?      Mer som ser nygammalt ut, kanske någon uppvuxen i Stockholm känner till detta bageri?      Många bortlagda fiskedrömmar.      En säljare körde denna läckra vagn.     Musiken var inte dyr      och mycket som såg bekant ut.   

Postat 2017-09-06 20:53 | Läst 887 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Skördemarknad

Nu har jag hoppat över fotosidan igen ett tag, har varit väldigt upptagen. Inte hunnit läsa bloggar heller. Men hinner nu lägga in lite från söndagen, då det var skördemarknad i stan. Oväntat mycket stånd fanns det, mycket med folk. Det var växter och mat som såldes, ganska givet med tanke på temat, och så klart en del bekanta ansikten i mängden. 

   Denne herrn har varit medlem på Fotosidan.      Sommarklädd dam och blommor, blir vackert tillsammans.         Många stånd med hemmaprodukter på burk.       Här fanns det ett överflöd av mat.       Ett vackert leende uppskattas.      Inte bara växter.       Till sist; grannfrun kom in med denna present, en sällsynt gåva att glädjas över.     

Postat 2017-09-06 16:05 | Läst 1210 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

En familj

I dag blir det bilder på en helt vanlig familj.

           Denna bild tycker jag själv om.           

Postat 2017-09-01 16:19 | Läst 3333 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Lång cykelpromenad med liten promenadkamera.

Ni som skådar pixlar och dynamiskt omfång - sluta läs här, det blir inte alltid så perfekt med lilla sensorn, särskilt inte rätt in i stark sol. Detta är från en dags cykelpromenad, där jag ur hölstret i bältet snabbt drar upp den lilla bildskjutaren och bränner iväg några snabba rutor. Tror det är från en pigg dag med normalcykeln under mig.  

  Ut på cykelvägen, stannar där när jag hör ett välbekant ljud - badtåget. Där kom det om kröken, lite trubbnosat.     Ryker lite gammeldags. Järnvägen det kör på heter spritjärnvägen, där transporteras Absolut vodka.     I hela sin längd   3:e klass, underklassen får nöja sig med träbänkar.      Längst bak stod dessa herrar, fyllde de någon funktion utöver prydnad? Nödbroms?      Tåget försvann bak nästa krök, jag passerade lite ogräsblommor, någon cm vida. Gick de att fotografera, isolera och få neutral bakgrund? Något sålunda kanske.     Ett nytt ljud fångade min uppmärksamhet - ett mikroplan, tror jag det heter.     Så in i skogen, alltid spännande att se runt en krök -    där fanns en vindlande stig.      Kom fram till en spång där regnvattnet låg kvar på räcket.      En bit bort satte en ung hona av törnskata, en utmaning för fickkameran, det blev hyfsat.        Sedan över ängarna mot sjön, just nu blommar rödklövern där för fullt, men någon insekt såg jag inte i det varma vädret, bild rakt mot solen, jodå kameran klarade det ganska bra.      Till höger satt hundratals blandade gäss längs med sjökanten, och fler strömmade till. Full zoom på flygande fågel då? Jodå, det går ju att se vad det är.    Typiska traditionella båtar vid sjön, flatbottnade med en lång pinne att staka sig fram med.      Sjön  var lika lugna som dagen i övrigt, bild rakt mot solen. Medeldjup 0,8 meter tror jag.   

Postat 2017-08-31 15:19 | Läst 1970 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Gräshoppor

Här kommer fler små insektsvänner, när de inte är så många går det ju bra, men Egyptens gräshoppor verkar ganska besvärligt. De får representera sommarens rika liv och fröjder, värme, vatten och växtlighet är den biologiska grunden till våra kroppars existens. Så jag lade mig raklång i gräset och ålade mig på bytet. Det är kul med både bilder på avstånd där insekter smälter in, och riktigt nära för att se deras märkliga uppbyggnad.

   Tittut!      Smälter in väl      Vanlig position           Tydlig      Så fina detaljer de har , lite som pansarsköldar, vackert i färg och mönster       Lätt att glömma de har vingar      Inte så spännande uppifrån      Själv tycker jag de är fascinerande vackra i sina detaljer

Postat 2017-08-31 00:53 | Läst 2117 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 ... 216 217 218 ... 315 Nästa