Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Läget hemmavid

Under tiden jag sitter och gör vid fågelbilderna, ganska kämpigt med lite feber och illamående (men det är sån jag är till och från), så fixade jag till några bilder jag tagit de senaste dagarna med lillkameran. De visar bara hur det är här nu, hemomkring.

Idag hade snön i rabatten dragit sig tillbaka, och se vad som fanns under!Helga å som rinner genom Kristianstadoch så här ser staden ut nära stationen.Ett av stadens bättre fik där chokladmjölken kokas i gryta med riktig choklad medan man väntar. För den infektionskänslige är det vågat att uppsöka allmän plats inomhus när influensan går som värst, men man måste ju leva också. I byns utkantdär gick storkarna.Ett träd i en allé nära vårt husoch så här ser barken utAllén leder upp till en gård.

Inlagt 2017-02-19 16:06 | Läst 1017 ggr. | Permalink
En svensk vinter i sin helhet. Fina bilder oavsett.
Svar från Vibybo 2017-02-19 18:38
Tack så mycket!
Trevligt med lite 'blom', det är verkligen ett vårtecken om något! Har själv sett en liten 'växtlighet' som är på gång här i mitt närområde, men jag vågar ännu inte säga vad det är.. det visar sig nog om bara några dagar! Just nu såg dom ut att kunna bli 'scilla', men det känns för tidigt, säger jag utan att vara expert på något sätt..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2017-02-19 18:50
Jag skulle nog också uttrycka starka tvivel rörande scillan, det som kommer nu är vintergäck och snödroppar. Vintergäcken blommar redan under snön och lär väl vara framtöade alla inom ett dygn, det blir varmt och regn i morgon. Snödropparna är också uppe, redan i knopp. Slår ut närmaste dagarna.
Vad är det som är på väg att blomma nu? Och storkar har jag trott varit flyttfåglar! Femte bilden är annars min solklara favorit!/ Björn T
Svar från Vibybo 2017-02-20 08:10
Julrosen blommar som namnet säger, från jul, även under snön eller djupfryst. Annars blommar det vintergäck och snödroppar i veckan (de startar under snön). Det andra lär dröja ett tag till, det är tillfälligt nu några dagar med plus dygnet om och regn. Snart fryser det åter.
Femte bilden är en rakt upp och ner bild på det landskap jag går i året om. Dungen bak trädet är där jag brukar ta bilder på näktergalen.
F.ö. syntes de första tranorna i trakten för en vecka sedan, men jag har inte sett dem.
Storkar som från början är uppfödda flyttar inte, måste matas när snö och is ligger.
Härligt talande bilder på att våren är på gång.
Visst har fått smaka på vårväder även här i Gästrikland några dagar. Men nu lovas snö och några minusgrader och det gillar jag. I alla fall några dagar till. Förstår att ni inte är alltför bortskämda med snö i Skåne. :)
/Lena
Svar från Vibybo 2017-02-20 16:59
Tack Lena, det kan gå hela vintrar utan is och snö, eller med bara is och snö. Helt klart flest dagar utan de flesta vintrarna, vi har börjat vänja oss vid utan tror jag. 7 grader varmt idag och ihärdigt regn, det smälter bort mycket då.
Innan nattens snöväder så såg jag att det blommade gult i vår gräsmatta också. Nu är det vitt och fint, fast ganska upptrampat och spårigt av våra "husdjur".
Fina bilder och lycklig du som får se stork.
Svar från Vibybo 2017-02-21 13:18
Tack Margareta, de är byinvånare, storkarna. Här blåser det rejält, huset knakar, så är det på slätten.