Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Lite från sista månaderna

Det blev lite bilder ibland under frånvaron, ända från vintertiden till början av Mars blir det här. Först en mobilbild från gräsmattan hemma

sedan mobilbild från havet

en gäst i fågelmatningen, det var en mörk regnig eländig vinterdag, skärpan kom på grenen framför, tagit genom en blöt fönsterruta, märkligt att det blir bilder

herr Fasan går mätt iväg för att vila bland buskarna, det regnar och är rena mögelmörkret. En av tupparna hemma var en hönetupp, kanske den kom nära grannens boxer? I vart fall hade alla stjärtfjädrarna rykt, och de nya som kom växte snett upp och liknade precis stjärten på en vanlig värphöna. Men den börjar se normal ut nu. 

sedan bilder från en strandpromenad då det blåste så sanden blästrade, 5 minuter mot vinden klarade ansiktet, bilder med Olympus PM2 med 17 2,8

nästa bild tilltalade mig på något sätt, krattskog av snårig mager tall, inget särskilt alls, men ändå

samma med denna spegling, inget särskilt, men ändå något

sen lite bilder med mobilen, isolera objektet med läge porträtt

Inlagt 2024-03-30 11:15 | Läst 303 ggr. | Permalink
Snögubben sticker ut - av någon anledning... :-)
Han ser häpet bedrövad ut.
Svar från Vibybo 2024-03-30 14:04
Tack Peter! Jag tror han känner sig lite som jag själv gjort en liten tid nu.
Hej,
En imponerande samling bilder.
Det är verkligen en annorlunda vanlig snögubbe.
Ha det gott
Bob
Svar från Vibybo 2024-03-30 14:13
Hej Bob, den snögubben blev nästan lite mänsklig i uttrycket, men inte riktigt ett självporträtt.
Hej Stefan.
Det var en blandad samling bilder - gillas.
Självklart vet jag att kan man fotograferar genom fönstren – speciellt under min säsong. Det fungerar utmärkt i många fall.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2024-03-30 14:22
Hej Erik, ja det kan gå bra att fotografera genom fönstren även under dåliga förhållanden med smuts, regn och illa dåligt ljus. Tack för kommentaren!
Vad fint med havet så där.. Nära havet kan det vara 'skoningslöst'.. Men oftast extra fint just då! Trevligt med höken också, hade en sån en morgon när jag drog upp rullgardinen och lyckades t.o.m. få bra bilder på den.. Hälsn!

https://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/drog-upp-rullgardinen.htm
Svar från Vibybo 2024-03-31 19:20
Ja, ofta är havet som vackrast när vädret är som värst, men en fin sommardag där är nog bäst. Såg dina hökbilder innan, bäst där den dyker.
Vackert, grenen på stranden var den vackrare och det färgglada hänget några rutor ner, var spännande och färgglatt, vet du vad det är för träd/buske
Svar från Vibybo 2024-03-31 19:26
Tack Peter, är inte helt säker på det, både min kompis och jag har vid flera tillfällen stått och varit osäkra detta år när vi skulle artbestämma något ovanligt bland träd och buskar, har inte samma ork längre.
Hej Stefan,
här var det lite blandat och en snögubbe som ser något förvånad ut. Den hör ju inte till dina vanliga motiv direkt. Jag gillar din mobilbild från havet och fasantuppen förstås. Bilderna där sanden blåser in är också fina och jag kan tänka mej hur det känns att vara där. Men det är långt bortom mina trakter.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2024-03-31 19:37
Ja, denna gången är det andra sorters bilder med, blir lite inspirerad av andra här på fotosidan, men visar inte alltid det. Sandstränderna här kan vara oerhört kalla på våren, eller fantastisk trevliga. Hela villatomten hemma är i grunden fin badsand som det lagts olika fyllnad på, i rabatterna fylls det ständigt på med växtrester som blir härlig djup mull, under sandlagret är det finare sand, lokalt kallad kveg, men inte riktigt kvicksand. Därunder grundvatten och sen kalkberg.
Trevliga strandbilder som tilltalar mig.
Snögubben vandrar väl i minnenas alle numera.
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2024-04-01 18:56
Tack Gunte! Jo, den snögubben är som andra skånska snögubbar - gubben för dagen. Sen återgår den i flytande form.
Jag fastnar mest för de lutande björkarna. En spännande och intressant bild! Bra blandning av motiv.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo 2024-04-02 10:49
Ja, träden har en tendens att bli intressantare vid havet när vädret härjat. Tack Bjarne!