Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Nr 558 - moln visar sig på himlen

Fotograferat 4 Augusti i ostadigt väder minst sagt, blöt blev jag.    

   Kvällsgässen på väg från sjön mot övernattningsplatsen i havsviken, klockan fram mot åtta tror jag.     Ostadigt väder var det ja.      Men fint      Lite trivsam dramatik      Solens strålande hand stryker lätt över ängarnas gräshår och för landskapet i ro när dagen går till sömns.   

Inlagt 2017-11-17 16:26 | Läst 95 ggr. | Permalink
Vackra solbelysta moln, snyggt fotograferat. I morse så beklagade man, att gässen inte flyttar ner till Frankrike eller Spanien, utan stannar och äter upp böndernas utsäde. Har ni för varmt och mysigt för gässen, så man måste anlita professionella fågelskrämmor?
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo   2017-11-17 19:01
Tack Stig, här finns 3 olika fågelskrämmor - 1) den vanliga trägubben med kläder, den genomskådar de nog snabbt tror jag 2) en rovfågelsliknande drake på en lång pinne, kanske den skrämmer dem någon dag samt 3) gaskanoner som smäller irriterande högt och långt och irriterar folk, men fåglar och rådjur inser inom några timmar att det är ingen fara. Men en bil som smyger över ett fält och rutan åker ned kan nog skrämma dem, det är så jägarna gör när de skjuter kråkor.
Stefan Arvidsson
Jag gillar verkligen moln, så dessa bilder är helt i min smak, mycket fina! Gjorde till och med lumpen som väderobservatör och minns nog de flesta latinska namnen än!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Vibybo   2017-11-18 08:47
Tack Bjarne, det låter som en mycket värdefull militärtjänst du har nytta och glädje av alltid.
Moln gör ofta oerhört mycket i en bild och du visar en serie med fina molnformationer och effekter med solljus. En blå himmel kan man njuta av när man är ute men det är ju molnen som ger motiven och färgerna.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo   2017-11-18 15:53
Tack Lena, höstmolnen är bäst, dramatiska och färgrika med både varma och kalla inslag.
Moln är vackra och ger bilden liv.
Vackra solnedgångar också.
Svar från Vibybo   2017-11-19 09:22
Tack Margareta, moln är nog ett allmänmänskligt intresse.