Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Övervägande vita fåglar

Men inga vita örnar dock. Från Åhus fågelskyddsområde där jag, när det går, gärna tillbringar lite tid före frukost- stilla morgnar med luft och vatten fyllt av liv. Intryck från både ögon och öron som gör dagen fin. Att jag är ensam ute och inte bland en mängd människor beror på att jag trivs så, men också på infektionskänslighet, så det är tur då att jag trivs ute. Startar med skärfläckorna, tog mig runt vattensamlingen och räknade till 30 individer. Hur många som eventuellt låg på ägg vet jag ej, räknade bara 2 samlingar i grunt vatten med 15 stående och födosökande fåglar i varje. 

sedan är ju gravänderna också fina, deras ungar riktigt söta

föräldern hade en hopkrupen speciell gångstil när den riktade sig mot ungarna

till sist 2 individer tillsammans som inte hör samman

Inlagt 2022-07-03 19:48 | Läst 750 ggr. | Permalink
Så fint med skärfläckorna, har inte sett så många i år, eller de jag har sett har varit ganska långt bort. Gravandsungar har jag nog aldrig sett, däremot väldigt många gravänder, kanske häckar de inte i mitt område. Fina bilder
Svar från Vibybo 2022-07-05 11:00
Tack Peter, första gången jag sett gravandens ungar, de har väl inte häckat där jag sett dem tidigare. Är själv mycket förvånad att jag sett 30 skärfläckor på den platsen samtidigt, de flesta år har jag inte sett någon.
Skärfläckor är alltid så eleganta. Kul att få se gravandsungar, det har jag aldrig sett. Det ser ju rätt gulligt ut när föräldern går så där, måste ju hålla koll på alla små. Jag går också gärna ensam och undviker att åka till populära fågelställen på t ex helgerna då det oftast är mycket folk. En tidig vardagsmorgon är mycket bättre, riktigt tidigt är man garanterat själv.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2022-07-05 13:56
Tack Lena, du har förstått att jag gärna njuter av livet i naturen för mig själv, absolut inget som stör. Då hjälper ju tidpunkten förstås, men även andra gånger är där inte en människa, vilket kan bero på att jag gärna rör mig på platser där folk sällan är, det gillar ju viltet.