Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

På ängarna - några fåglar

Efter landskapet blir det fåglarna, lite spridda arter här, lärkor och sävsparv kommer sen, blev många bilder. I det öppna landskapet är det svårt att komma nära, de flesta håller sig minst 100 - 200 meter bort, men ibland har man tur. Storspoven hördes direkt, den har ett distinkt läte, och fanns på exakt samma platser som de sista 40 åren. 

samma med tofsviporna

den ofta närvarande röda gladan

bläsänderna var våryra

tranorna har börjat passera

flockar med vita fåglar fanns det också, mest skrattmåsar

även trutar, denna såg jag och reagerade på näbben, nu är det långt håll och kraftig beskärning, men den ser ut att ha klarat sig fint med en speciellt formad näbb

de verkade också ha vårglädje, den specielle tror jag är den nere till vänster

och här samlas kråkorna, ganska många blev det efterhand, kråkriksdag?

Inlagt 2023-03-17 16:29 | Läst 139 ggr. | Permalink
Det börjar hända en hel del nu ser jag. Har inte sett några tofsvipor än, de borde vara hos mig också nu, får ge mig ut och titta det kanske hjälper. Borde ha kommit några tranor till Pulken nu, kanske ska man ut på tranjakt i år, det var några år sedan man såg några mängder. Truten ser ut att ha flugit in i en vägg. Fin serie bilder
Svar från Vibybo 2023-03-18 14:32
Jo, nu händer det! Blev inne denna förmiddag, det regnade ordentligt, men allt töar, lökarna får fart och fåglarna drar norröver. Vet inte vad det är med truten, ser ut som en missbildning. Får se hur det blir med Pulken, men det brukar vara värt det.
Vad fint! Våren är där.. och inte riktigt här än! Gillar Storspovens läte, den hör jag aldrig i mina trakter.. Gula ben på trutarna ser jag.. då är det Silltrutar! Dom har inte kommit hit än vad jag har sett, men troligen snart! Den är mycket vanlig här under sommarhalvåret.. Den första trutbilden så håller fågeln något i sin näbb..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2023-03-18 14:34
Då vet jag det om trutarna, tycker de är så lika varandra, tack!. Om näbben vet jag ej, visst kan det vara som du säger, eller missbildning, bilden är ju inget vidare.
Härlig samling med fåglar och fina bilder, tror inte det ska bli jättebra väder häromkring men kanske ger jag mig ut och försöker fotografera några fåglar. Dina bilder lockar alltid ut mig i naturen, fantastiskt.
Svar från Vibybo 2023-03-18 14:37
Tack Morgan, det är snällt sagt att mina bilder kan locka till något.
Superfina bilder på storspoven! och som Jan säger, underbart läte. Såg första tofsvipan här idag, många hälsningar/ Björn
Svar från Vibybo 2023-03-18 14:39
Tack Björn, storspoven är ju i hela landet, blev förvånad över hur många jag sett längst upp vid norrlandskusten. Det är de här tidiga fåglarna som ger hoppet, de har aldrig fel, våren kommer nu.
Storspoven känner t o m jag igen ljudet av. Det dröjer nog några dagar till innan vi får se den. Tofsvipor har det kommit några men jag har inte sett dem. Trutarna visar upp sej på ett kul sätt och det kanske fungerar med en lite halvdan näbb. Jag såg en havsörn i Norge som också hade en skada och det var en äldre örn, så det gick antagligen att leva med.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2023-03-18 14:45
Ja, vad jag sett av bilder från dina trakter, så får storspoven ha snöslungan med sig i flytten. Och viporna. Vet ej om näbben, Jan trodde den hade något i den som såg konstigt ut, själv tycket jag det liknar en fågelvariant av läpp-käk-gomspaltdefekt, men bilden är ju dålig så...
Trevliga bilder trots dom långa avstånden..
HaD/Gunte..