Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Se svart och vitt

Temat är fåglar som går i svart och vitt.

Först 4 bilder på tofsvipan i sin naturliga miljö, alla rejält beskurna.      Sedan enbart obeskurna bilder, om jag minns rätt. Denna tagen just innan den försvinner bak ett träd, men jag gillar den. Lite drama. Svartvit flugsnappare, vanlig i holkar och trädgårdar, men ovanlig där jag bor. Har under alla år aldrig sett den i våtmarkerna, inte förrän i onsdags. Denna pippi verkade ganska trött, hade kanske just kommit och behövde vila.     

Inlagt 2017-04-29 08:54 | Läst 1959 ggr. | Permalink
Tofsvipan brukar vara en utmaning att fota, den flyger ju runt helt slumpmässigt och fort brukar dt gå. Svartvit flugsnappare brukar vi ha i en holk på huset och då jagar de insekter i trädgården. En kul liten fågel.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2017-04-29 15:24
Tack Lena, flugsnapparen är en ilsken liten rackare, tillåter ingen annan häcka de närmaste metrarna bort.
Vipans flykt ja, de breda vingarna gör den till mästerkonstflygare, slumpmässigt som du säger, rena turen kort sagt om den skall fastan i rutan eller ej, försvinner ur sökaren på mindre än en sekund. Har lyckats fånga enstaka rutor när den faller eller svänger, men det är inget som jag kan planera. Jämfört med vipan så tänker jag som en 386:a versus i7 processor i klockfrekvens, och rör mig som en pensionerad elefant.
Viben er en fugl, som jeg ikke har set i fler år. Det intensive landbrug og afdræning af marker har gjort det vanskeligt for dem. Meget fine billeder af den her.
Mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2017-04-29 15:26
Ush ja Erik, pengar, pengar, pengar NU. Knappast framförhållning. Borde inte vara svårt att avsätta områden där de får vara i fred. Vi är en del av naturen, och kan inte överleva utan den. Bekämpar vi naturen, då bekämpar vi oss själva, det slår tillbaka, förr eller senare.