Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Skärfläckan

Varit en intensiv vecka med alla barnbarn och mängder med tagna bilder på dem, både i full fart och mjuka porträtt. Trädgårdsarbetet är i full gång. Och en mängd naturbilder, mest fåglar. Problemet är att göra vid bilderna och lägga ut dem, finns inte ork kvar till det. De får ligga på lager. Startar med denna pippi.

Bilderna är kraftigt beskurna, det är inte tillträde i fågelskyddsområdet nu, så det blir att stå utanför på långt håll i motljuset. 

Inlagt 2022-04-20 17:15 | Läst 512 ggr. | Permalink
Det blev fina bilder ändå, trots avståndet. Skärfläckan är en väldigt vacker fågel. Jo snart börjar den perioden man tar mer bilder än man hinner redigera, men man brukar komma i kapp i juli
Svar från Vibybo 2022-04-21 18:33
Tack Peter, det var bra klar luft den dagen, det underlättar. Har köpt 3 gamla objektiv att utforska, och en nyare Olympus OM E1 än den jag har, mest för flygande fågel.
Skärfläckorna är så otroligt eleganta när de stegar omkring i vattnet i sina svartvita dräkter. Det är nog bara styltlöpare som kan mäta sej med denna graciösa fågel. Tyvärr finns de inte på mina breddgrader så jag får njuta av dina.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2022-04-21 18:38
Tack Lena, har sett skärfläckan på denna plats förut om åren, men aldrig 5 på en gång förut. Den är ju, som du säger, en värmeälskande fågel, så jag hoppas det är ett tecken på en fin sommar. Styltlöparen skulle jag bli väldigt förvånad över, men man vet aldrig, fåglar gör som de vill.
Hej Stefan.
Det är skönt med lite liv och glada dagar med barnbarnen. Det är också jättebra för dig att komma ut i naturen och fotografera fåglarna.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Vibybo 2022-04-21 18:43
Hej Erik! Det är härligt med barnbarnen, tyvärr brukar de lämna en del virus till mig, men det gör inte så mycket, inget fel att hålla sig hemma, har så fin trädgård. Har planer på nya områden att utforska i närheten i naturen.