Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Svartvita rådjur - mest vitt

Nu  är barnbarnet bättre, och då ser livet ljusare ut, allt ser bättre ut. 

Här är några rådjur, som jag till min glädje sett komma tillbaka, get och kid, rådjuren har varit borta från trakten i flera år efter att ha varit talrika. Gick en liten avstickare, och såg färska spår på stigen, tog det försiktigt, och där stod de! Jag stod som huggen i sten bland träden i en dunge. Tungt att handhålla, men hade jag gjort något mer, hade de sett mig. Vågade inte montera upp stativet. Hade vinden mot mig och turen med mig. Bara att sätta i gång. Efter ett antal bilder var de när nog att höra slutaren, och de kunde snart pejla in mig. Borta. 

Väljer att starta med svartvita varianten. De 6 första bilderna är redigerade i Elements 14/Silver Efex Pro, sedan skaffade jag Lightroom/Photoshop, och gjorde de 4 sista i dem. Lite av brusreduceringen i Dfine. Det var en enorm skillnad i hur bilderna såg ut när jag startade med dem i Lightroom, till det bättre. 

Kidet tar lite glädjeskutt emellanåt.Gått under några buskar, mamma kollar om det är säkert på andra sidanNä, tillbaka igen. Första klicket hörs.Några stegs förflyttning, snett mot migSer vad mamma görLugnarNä, nu är fotografen avslöjad Några skuttOch in i skogenNästan. Vänta lite på den lille. Så brått var det nog inte. 

Inlagt 2016-09-03 14:12 | Läst 1188 ggr. | Permalink
Jättesöta är de och fint fångade i farten!!
Svar från Vibybo 2016-09-03 15:45
Tack! De är väldigt trevliga att se på när jag tar en runda.
Otroligt fina svartvita på rådjuren. Mästerligt hanterat.
Får högsta betyg för bildbehandling.
Svar från Vibybo 2016-09-03 15:50
Eftersom digital bildbehandling i svartvitt är nytt för mig, så får jag buga och tacka inte en, utan två gånger. Till mitt försvar kan jag säga, att jag gjort blyertsteckningar i 50 år, och målat, tror det hjälper en hel del. Och på något sätt, när algoritmerna knuffar den digitala bilden genom Lightroom, så tycker jag den kommer ut på ett behagligare sätt.
Flash Gordon 2016-09-03 16:11
Det här att du kan teckna och skapa bilder med pennan tro jag har en stor påverkan på hur du tar fram bilder i LR. Att ha en känsla för bilden.
I alla händelser fick du till det riktigt bra i den här serien.
Fin levande studie, härligt att se deras gemenskap och kommunikation.
Superfin gråskala, fint behandlat.

Mvh Jeanna
Svar från Vibybo 2016-09-03 15:51
Jag kan bara buga och tacka allra ödmjukast Jeanna.
många fina rådjursbilder
mycket bra redigerat
Svar från Vibybo 2016-09-03 21:17
Väldigt mycket tack Rikard.
Dom blev väldigt vackra i svartvitt, en fröjd att titta på dom!/ Björn T
Svar från Vibybo 2016-09-03 23:45
Väldigt mycket tack, Björn!
Trevliga bilder på dom härliga djuren..kiden är kul att följa när dom är på bushumör..
Mv/G
Svar från Vibybo 2016-09-04 11:00
Tack Gunte. De är söta och lekfulla, helt sant, en glädjekälla.
Fin serie på de två och de gör sig utmärkt i svartvitt. jag kan inte motstå rådjur trots att de äter upp mina grönsaker.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2016-09-04 11:15
Tack Lena! Du gör helt rätt, vi får samverka med naturen, vi är en del av den.