Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

Vid stranden igår

Allt med mobilkameran

Åkte till Åhus badstrand, ja en av stränderna. 100 meter från parkeringen såg det ut så här, en liten prick till vänster horisont är fågeltornet

och där längst borta ålfiskarens hus, en prick

stranden - sanden, kråka?

här har vall av strandråg växt som erosionsskydd, men nu har stormen härjat i vintras och här blev det en sandplätt med rester av strandråg och tång

denna sandplätt är ju nu idealisk för tärnor och strandpipare, men å andra sidan är stigen till fågeltornet också borta, så folk kan gå lite här och var, lite vilsna utan stigen, blir det någon häckning då??

50 meter från parkeringen, men rakt åt andra hållet såg det ut så här, ovanligt mycket vatten i år, och länge ligger det, till glädje för änder, groddjur såg jag inga

vägen, med äkta aprilljus

till sist hemifrån, några tulpaner

och prydnadspersika, vanlig persika har också börjat blomma

Inlagt 2024-04-16 14:47 | Läst 306 ggr. | Permalink
Så fina bilder! Jag längtar till havet när jag ser dem. Får nöja mig med Vättern och våra små insjöar
//Lola
Svar från Vibybo 2024-04-16 18:46
Tack Lola, fördelen med små insjöar är att de värms upp fortare. Och så brukar de vara mysigt fina.
Härligt ljus, det 'flödar' verkligen här.. Vacker erosion på stranden, men kanske lite illavarslande! Såg nån kartbild på TV nyligen där man visade vinterns erosionsskador på sydliga kusten, det såg trist ut..
Hälsn!
Svar från Vibybo 2024-04-16 18:51
Ja, aprilljuset är verkligen speciellt, skarpt som ett blixtljus, lite blått i tonen. Här är ju sand, så havet har all möjlighet att flytta på stranden, och har gjort så i alla tider, det är inget vi kan motarbeta ändå, nog bättre att flytta på husen, om badstranden ändras några meter spelar ju ingen roll. Spännande med ny terräng, även för fåglarna.
Det blir snyggt med "höjdkurvorna" i sanden.
Fint med dom härliga vidderna.
HaD/Gunte..
Svar från Vibybo 2024-04-16 18:57
Tack Gunte, vidvinkeln visar de vida vidderna. Jag gillar att gå och leta efter mönster och former.
Visst är det Äspet? Jag känner igen detta ställe och jag har varit vid denna strand flera gånger, dock senare på säsongen. Jag förstår problematiken om stigen till tornet är borta. Det är en del fåglar som häckar på marken där t ex skärfläckor. Fina bilder från stranden och mönstren som bildats i sanden.
Hälsningar Lena
Svar från Vibybo 2024-04-16 19:01
Jo men visst har du rätt! Och närmast Åhus är korran. Det är ju nu de kommer och häckar, fåglarna, så det måste ske snabbt att märka ut en stig. En stor sandyta är nytt i området så jag har sett fram emot lite nya arter.
Fina bilder! Det är inte alltid så lätt att få till det bra med vidvinkel..
/Tomas
Svar från Vibybo 2024-04-17 14:41
Tack Tomas! Jag gillar vidvinkeln, det är intressant att fotografera med den, tror det är mest teleobjektiv, vidvinkel och makrooptik jag använder, därefter normalzoom.