Den här bloggen handlar om bilder på människor. Folk på gator och trottoarer. Trottoarfolket. Gatufoto helt enkelt. Kanske smyger sig även lite annat in. Därav "och det övriga".

Nu vänder det!

Ju äldre jag blir desto mer ogillar jag vinterhalvåret. Men i dag inträffar vintersolståndet. Så nu vänder det! Yay!

Enligt google vände det exakt klockan 05:19 i morse. Nu går vi mot ljusare tider och att fotografera är ju att fånga ljuset. Dessutom är det trevligare att vara ute och fota under sommarhalvåret. Det är varmt och skönt och folk är ute och käkar glass och bjuder på sig själva, även om kvinnan på bilden verkar lite objussig och ska ha alla glassar själv. ;) På vintern däremot vill folk mest bara gömma sig, stänga in sig. Vara i fred med sin förkylning.

Men att sommaren skulle innebära en garanti för att man tar bättre bilder då är högst tveksamt. Det är nog mest upp till fotografen att se och ta möjligheterna som bjuds. Oavsett årstid. Men idag firar i varje fall jag lite grand. Det blir nog en glögg och en skål för den kommande sommaren!

Lite tankar från mig. God Jul och ett fint (foto)år till er alla!

/Anders J

Inlagt 2019-12-22 07:44 | Läst 2998 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Går också och väntar på våren. Fast fullt ut har det inte vänt, i Danmark säger de att det vänder inte förrän kyndelmisse som är den 2/2, skulle visst vara något med att jorden fortsätter att släppa ifrån sig värme fastän det blivit ljusare, det är väl som en större tankfartyg, tar lite tid att byta riktning. Därför ofta kallast runt januari/februari och varmast i juli/augusti här uppe i Norden
Svar från tezmon 2019-12-22 14:04
Danskarna har såklart rätt men det orkar jag inte tänka på. Efter helgerna kommer ju oxveckorna. Alla dessa kalla, helgfria (förutom lör-sön) veckor fram till påsk. Hua! Påsken är egentligen det man bör fira mest. Då kan man andas ut lite. Man överlevde ännu en vinter. Men kyndelsmässodagen kommer från och med nu också ha en varm plats i mitt hjärta. Tack!
När jag var runt 25/30 år hoppades jag alltid att det skulle komma en halvmeter med lössnö så jag kunde får bilder på orre och tjäder som gräver ner sig i snön. Längre fram kunde det räcka med snö över julen så det blev lite stämning. Idag kan jag vara utan snö över julen också. Kan det ha med åldern att göra som sagt.
Sten
Svar från tezmon 2019-12-23 10:03
Ett optimalt utfall är att det börjar snöa den 23e på eftermddagen för att sedan smälta bort när våren kommer strax efter nyårsafton. :)