Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Augustinumret av Life Force Magazine finns ute nu


 
 
Augustinumret av Life Force magazine har precis publicerats och det nya numret innehåller: 
En retrospektiv av fotojournalisten Giles Duley
@earth av Peter Kennard
Bildserien "Deep See Fishing" av Damian Bird
Bildserien "You’re A Man Now My Son" av John Stadnicki
Bildserien "Regards Noir" av Pierre Holtz
Del II av Rankin´s egna favoritporträtt av kändisar
Bildeserien "South Sudan" av Steve Evans
Bildserien "About Life" av Mete Özbek
http://www.lifeforcemagazine.com/

Life Force Magazine är ett utmärkt forum för att få ta del av en del mycket bra samtida dokumentärfoto. Jag hade med två av mina reportage i marsnumret  och jag håller på att jobba på några nya bildreportage som kommer att publiceras där  i framtiden. 

//Chasid 

Inlagt 2011-08-04 10:50 | Läst 6872 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag har aldrig sett detta nätmagasin förut. Intressant tips! Just nu sitter jag och funderar över själva idén att göra en sådan här nätpublikation så lik en papperspublikation. I detta fall ligger likheten dels i den ambitiösa layouten, dels i att de publicerar periodiska nummer.

Layouten är ambitiös och snygg och bra anpassad till nätet. Men när de gör den på det här sättet så går det inte prenumerera via RSS, vilket är synd. Sedan får man ju över sig väldigt mycket material på en gång. Tar man sig inte tid att gå igenom allt med detsamma, så är det risk att en del blir liggande utan att man tittar på det. Fördelen med bloggformen (som jag ser det) är att man får en bit i taget och direkt kan ta ställning till om man vill titta på det.

Sammantaget upplever jag alltså publikationsformen som föråldrad just för att den i onödan efterliknar ett pappersmagasin. Men andra kan ju tycka annorlunda. I sin art förtjänar den i alla fall högt betyg.
Svar från Chasid 2011-08-05 14:59
Tack för din kommentar Ernst! Jag tycker att Life Force växer för varje nummer som publiceras och jag gillar möjligheten att kunna publicera bildreportage i sin helhet. Det kan vara rätt så mycket material att ta sig igenom på en gång men jag brukar återkomma till varje nytt nummer ett par gånger. Jag tycker om publiceringsformen men skulle kanske önska att det gick att läsa tidningen i PDF-format. RSS vet jag faktiskt inte vad det är (jag får nog googla på det) :). Jag får ett mail från Damian Bird varje gång som han lägger upp ett nytt nummer.
//Chasid
EGW 2011-08-05 19:30
RSS (det finns andra varianter också, men RSS har kommit att fungera som samlingsbegrepp) innebär att man kan prenumerera på nya texter, t ex i en blogg. Din webbläsare har förmodligen en funktion som flaggar för nyheter på sådana s k feeds. En del mejlprogram har det också. Men själv använder jag Google Reader, som ger en sammanhängande överblick över de bloggar jag prenumererar på. Med undantag för bloggarna på fotosidan, dom bevakar jag via Favoriter-funktionen på FS.

Google Reader är himla bra, men den strippar alla blogginlägg från originallayouten. Dock kan man med ett klick hoppa till originalet, vilket ger stor flexibilitet.