Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Fotosidans blogg

Debatten om vad som ska eller inte ska publiceras på fotosidans blogg går stundtals het. Personligen så läser jag Fotosidans blogg som en tidning och plockar de artiklarna som jag är intresserad av att läsa och hoppar över resten. Visst det är lite trist att någon spammar ut en massa inlägg och jag har förståelse för att de som lägger ned åtskilliga timmar på sina blogginlägg kan bli lite stötta. Men jag vet samtidigt av erfarenhet att läsarna kommer efter ett tag ändå. Faktum är att ett av mina mest lästa blogginlägg på nätet just nu skrevs för över ett år sedan.

Men jag efterlyser ändå en funktion som gör det möjligt att publicera inlägg i efterhand, för dem som skriver dagbok kan det vara en bra funktion att få rätt inlägg på rätt datum. En möjlighet att skriva inlägg i förhand som ska publiceras på ett specifikt datum eller tidpunkt vore också en bra funktion i bloggen.

Till sist tycker jag att vi som bloggar på Fotosidan ska maila in våra önskemål om bloggen till Fotosidan och inte hålla på att kivas i olika blogginlägg!

Fotosidans regler om bloggande: http://www.fotosidan.se/cldoc/info-termsofuse.htm


Huskvarna söder © Mikael Good, 2008

Dagens andra låt: Natural Woman - Aretha Franklin

//Chasid

Inlagt 2009-03-11 11:22 | Läst 4396 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
En underbar bild!

Och, om vi lovar att inte kivas, kan vi prata med varandra då i bloggarna? :-)
Svar från Chasid 2009-03-11 12:35
Visst ska vi kommentera varandras inlägg och prata med varandra i bloggarna, vad är en blogg utan kommentarer? Men det är alltid bra att skicka sina önskemål om upplägget till teamet bakom Fotosidan, så att de kan göra en bra produkt ännu bättre :)
//Chasid
Låter som ett utmärkt recept på frid i bloggarna ;).

Men var det inte så innan att man kunde sätta datum och tid på inläggen?! Men att det togs bort pga missbruk för att hamna högst upp i den åtråvärda listan... haha.

Då detta enbart handlar om vissa enskilda är det väl gott att som du göra oss uppmärksamma på terms of use. Jag försöker själv blanda så att det inte svävar iväg och blir "ofotigt".
Svar från Chasid 2009-03-11 12:40
Tidigare kunde man publicera sina inlägg så att det låg i topp på den åtråvärda listan tills datumet och tiden passerats. Vad jag efterlyser är en funktion som gör det möjligt att skriva inlägg i förtid och få dem publicerade på ett visst datum och en viss tidpunkt :)

Jag är medveten om att jag själv inte riktigt har följt "terms of use" alla gånger men än så länge har jag inte fått någon reprimand för det och jag ska också försöka att inte sväva ut allt för mycket från temat foto i framtiden, även om det kommer att bli svårt :)
//Chasid
Fin bild, Chasid. Skön stämning!
Svar från Chasid 2009-03-11 12:40
Stämningen är alltid skön på söder i Huskvarna :)
//Chasid
Visst är det litet tråkigt och kanske inte så repektfullt mot andra bloggare att spammblogga...
Men nu är det så...

Vad gäller läsning av bloggar, så har jag snabbt fattat vilka som är bra "bloggförfattare" och jag läser bara dom! Kan väl kanske missa nå'n bra ny "svensk författare", men det är ändå tveksamt, bra författare er'e ont om! ;)

Och ett bra knep är att gå in under Bloggar, där ser man de två till tre första raderna i bloggarna. (och bild på författaren) :)
Jag behöver inte gå längre, eller klicka mig vidare!
Lätt som en plätt alltså!
Ungefär som att titta i tidningen för att se vilka TV-program som e intressanta!
Istället för att zappa sig runt i alla kanalerna å se ifall man kanske hittar nå't! ;) :)

Se'n tror jag att långsiktighet och kvalitet lönar sig även i bloggandet! ;)

Å jag har kollat några av mina tidigare bloggar, en ligger på 5500 "läsningar" (den om Sally Mann) Några andra på mellan 2500-2700 så jag är mycket nöjd! :)
B)
Svar från Chasid 2009-03-11 17:09
Jag gör som du Bengan, läser de bloggarna som jag har fastnat för och sållar bort det som jag inte tycker är intressant, tidigare läste jag igenom allt. Men jag försöker även att kolla in nya bloggare, det har faktiskt dykt upp en del nya bloggar på Fotosidan som är väl värda att läsa!

Besökstatistiken för mina tidigare bloggar är också väldigt hög och det som är intressant är att många utanför Fotosidan tar del av min blogg, jag har fått upskattande mail från både tyskar och engelsktalande som har översatt min blogg via google translate :)
//Chasid
Hej Mikael!Ärlig!Ödmjuk!Du har all min heder till dina inlägg.Tycker du att det är skräppost då kan du rader,


När alla ord blir lögner
utom ett enda,
när alla dina tankar är
mot ett vända,
när vägen blott är en
och dina skepp brända,
när du vill offra allt
fär ett kanhända,

då vet du,hur ett enda ljus
kan alla stjärnor tända.(Arne Nyman)

mvhRolf
Svar från Chasid 2009-03-11 22:12
Tack så mycket för den fina dikten Rolf! Det gäller att alltid följa ljuset hur mörkt det än kan se ut!
//Chasid
En variant vore ju röstning av bloggarna, en sorts rangordning. I min önskevärld skulle då intressanta fotobloggar hamna i en egen lista och alla bloggar enligt datumordning i en annan lista under, eller liknande. Verkligheten är nog ändå att tjabbel, utlämnande personliga problem drar rätt många läsare. Dom som har svårt för att hantera att vissa inte sitter här för att delge proffesionella fotonyheter/tankar osv skulle då bli ännu mer upprörda så det får nog fortsätta vara upp till var o en att det är som det är.
Svar från Chasid 2009-03-11 17:14
Jag tycker personligen inte att en röstningsfunktion är en så bra idé. Det skulle bara skapa ett A- och B-lag och det vill inte jag. Då är det bättre att lägga in en bevakning av de bloggarna som man själv vill ta del av. "Dokusåpa" bloggar kommer alltid att locka folk och jag själv hoppar över att läsa dem, men jag har ändå förståelse att andra personer av nyfikenhet vill gotta sig i andra människors problem - vi är ju till syvende och sist alla olika!
//Chasid
Härlig bild och som vanligt tänkvärda ord.
/Bengt
Svar från Chasid 2009-03-12 09:09
Tack så mycket Bengt!
//Chasid
Jag tänker så här... om jag har en granne som spelar lite för hög musik, då ringer jag inte hyresvärden, utan jag knackar på hos grannen och säger att det är lite hög musik, är det ok om du sänker en aning?

Om grannen då säger "nej, jag vill spela så här hög musik" så gör jag ett val, om det inte är så störande, så rycker jag på axlarna och kan leva med det eller kanske skaffa öronproppar. Om däremot musiken verkligen stör mig, då kanske jag funderar på att ringa hyresvärden.

För mig, i det läget med spammande blogginlägg, så skulle det kännas konstigt att börja maila web-administratören i stället för att gå direkt och prata med personen. Jag tror på kontakt mellan människor och skulle ändå inte veta vad jag skulle säga en web-administratör. Jag tycker att man ska kunna lägga in fler bloggar per dag om man känner för det... man kanske har en tanke eller bild på morgonen och sedan något man vill få ut under kvällen... det måste man ju få, så tänker jag.

Allt som förhindrar och inskränker är ocharmigt - däremot är samtal och dialog charmigt också då man inte tycker lika samma, kanske ännu mer då! :-)

Nu har jag tänkt högt i din blogg, hoppas det var ok!

Tack!
Svar från Chasid 2009-03-12 09:08
Det är ok att tänka högt i min blogg Lysa! Det enda som jag inte tycker om i min blogg är besserwissermentalitet vilket jag har stött på i kommentarerna ett par gånger (dock inte nu) men det tycker jag å andra sidan inte om i "verkliga" livet heller :)
Jag förstår hur du menar Lysa och jag har tidigare varit framme och knackat på den berömda dörren ett par gånger och när inte det hjälpte mailade jag "kodknackarn" istället och framförde de förslagen som du kunde läsa i min blogg, skulle det finnas en möjlighet att publicera inläggen på ett bestämt datum då tror jag att bloggspammens tid skulle vara över :)
//Chasid