Frilansreporter, fotojournalist och rockfotograf. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Huskvarna min hemstadUnder drygt tio års tid har jag hållit på med fotoprojektet Huskvarna min hemstad. Efter bästa förmåga försöker jag att dokumentera staden och dess invånare. Tanken är att det ska bli en utställning och en bok med Huskvarnabilder om ett decennium eller två.

ICA Kvantum

Glädjesångaren Kurt

Text och foto: Mikael Good


 

Inlagt 2017-05-18 18:50 | Läst 477 ggr. | Permalink(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
  (Kommentarer granskas innan de visas för andra).
Bläddrade igenom dina Huskvarna bilder på Flickr. Flera bilder enastående! Och du har en redigeringsteknik som är så tilltalande och som jag gärna skulle vilja veta lite mer om. Är det något särskilt program du använder? Och någon särskild teknik?
Jag har bara åkt igenom Huskvarna. På längden, utefter Vättern, ingen större upplevelse. På tvären, nedför de branta stupen, desto häftigare.

Och så har vi haft Husqvarnaspisar i hus vi bott i. En vedspis från kanske 1950 gick det ännu för femton år sen att få nytt brännjärn till! Men varken symaskiner, vapen, motorcyklar eller gräsklippare. Möjligen en eldriven motorsåg, osäker på den.

Du skriver hemstad, helt rätt! Kommunsammanslagningen tog visserligen bort stadsrättigheterna men identiteten och profilen finns kvar.

Siktar du på en stadsmonografi eller på Huskvarna genom din kameralins?
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt