"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Still Moments from the River of Time

I usually work as a documentary photographer and reporter and i´m probably best known for my photos from China, Latvia and Russia. But i like to take snapshots of the people i meet on the streets when ever i can.



Even if some people might call it street photography i rather call it street documentary photo since i try to capture the still moments from the river of time in a documentary way. 



I prefer to work in black and white. To quote Robert Frank; "Black and white are the colors of photography. To me they symbolize the alternatives of hope and despair to which mankind is forever subjected".



Watch the whole exhibition Still Moments from the River of Time by Mikael Good at 591 Photography blog: http://www.591photography.com/2011/12/still-moments-from-river-of-time-mikael.html

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: chasid68.blogspot.com

Text and Photo: Mikael Good. All rights reserved.
 

Postat 2011-12-19 16:54 | Läst 14276 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

On Every Street - en ny internationell gatufotogrupp

I går skapades gruppen On Every Street av Knut Skjærven på Facebook. Du som är intresserad av gatufoto är varmt välkommen att ansöka om ett medlemskap i gruppen. On Every Street är en öppen grupp där gatufotografer från hela världen kan mötas, dela sina bilder och knyta nya spännande kontakter med dokumentär- och gatufotografer från världens alla hörn.


Järnvägsstationen i Jonkoping © Mikael Good

Dagens låt: Eaton Rifles - The Jam

//Chasid 

Postat 2011-05-12 11:10 | Läst 10677 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

En klassisk KGB manöver i St. Petersburg

Förra torsdagen var jag ute och gatufotade i St. Petersburg. Den kraftiga vinden virvlade runt snön som föll tätt från himlen, jag fick allt som oftast stoppa in min lilla fotoapparat under jackan för att skydda den mot de ilskna små snökornen. Jag valde att inte gå för nära med min kamera då ryssarna inte är så vana vid gatufotografer och jag tyckte att det kunde vara klokt att hålla en viss distans för att undvika problem.


St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2010

När jag vandrat förbi en av nedgångarna till Metron i St. Petersburg upptäckte jag att två skummisar följde efter mig. De var inte medvetna om att jag upptäckt dem och vid en busshållplats gjorde jag en klassisk KGB manöver och sneddade in bakom en busskur utom synhåll för männen, jag gick raskt runt busskuren på utsidan och hamnade således bakom förföljarna. Männen stannade till ett par meter framför mig och spanade förvånat efter mig nedåt gatan, de småpratade med varandra på ryska och jag förstod av deras samtal att de undrade vart jag tagit vägen. Till sist vände de sig om och fick syn på mig där jag stod och tittade strängt på dem med båda mina händer på höfterna. Männen ville inte möta min blick utan tittade bort, vände på klackarna och lommade sedan snabbt iväg nedför gatan.


St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2011


St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2011


Dagens låt: Down the Dolce Vita - Peter Gabriel

//Chasid

Postat 2011-03-16 16:49 | Läst 12707 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Photography for me is about Life, Death and Everything in Between!

Idag har jag hängt två utställningar. En utställning är fotojournalisten Dennis Therns som jag har hängt i Rosen Foto och Ur:s skyltfönster i Huskvarna, den kommer att hänga där till slutet av januari. Passa gärna på att se Dennis utställning som består av 12 fantastiska bilder från Haiti. Jag har även hängt halva min Greetings from Latvia utställning på en 50 års fest. Jubilaren kommer att samla in pengar till behövande familjer i Lettland och jag hoppas att det kommer att bli en rejäl slant och att jag även får sälja några tavlor till förmån för Hoppets Stjärnas arbete i Lettland.

Går det att utveckla gatufoto, går det att hitta nya intressanta vägar? Ingenting är omöjligt för den kreativa fotografen! Men frågan är om mina försök hamnar i god jord hos de mest rättrogna gatufoto talibanerna :) Jag har i vart fall använt mig av ett Summicron-R 35 mm och alla bilderna är tagna rakt framifrån.


© Mikael Good

© Mikael Good

© Mikael Good 

"- Photography for me is about Life, Death and Everything in Between!" ("- Foto handlar för mig om livet, döden och allt däremellan!")
//Mikael Good, 2010

Dagens låt: Time Tough - Toos & The Maytals

//Chasid

Postat 2011-01-15 17:01 | Läst 6355 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Voigtländer GF1 Streetshooter

Gatufoto blir allt populärare och det finns många “regler” och “förordningar” för vad man får och inte får göra vid gatufoto. En del fotar analogt och andra digitalt. Jag fotar analogt med mina digitala kameror och digitalt med min analoga kamera. Men det spelar egentligen ingen roll vilken kamerautrustning man använt bara slutresultatet blir bra och förmedlar något till betraktaren. Följande bilder är tagna med allt från väldigt små, enkla och billiga kameror till betydligt dyrare apparater, undrar just om det går att se någon skillnad?


© Mikael Good

© Mikael Good

© Mikael Good 

© Mikael Good 

© Mikael Good 

Många gatufotografer tycker att en kamera (helst analog) och ett objektiv (35 mm) är det som gäller för gatufoto, själv fotar jag efter humör och väljer oftast objektiv och kamera efter dagsformen. Det händer även att jag gatufotar med normalzoom vilket är rent av blasfemiskt för riktiga gatufotofundamentalister. Även om jag har en analog Leica och behärskar det heliga gatufotospråket tyska så bryter jag gärna mot regler och förordningar vid gatufoto och gör vad som faller mig in, huvudsaken är ju som sagt att slutresultatet blir bra! Bättre en bra digital bild i datorn än tio rullar exponerad film i kylskåpet :)


Voigtländer GF1 Streetshooter © Mikael Good, 2010

Objektivet på bilden är sålt men kameran och sökaren har jag fortfarande kvar och de är inte till salu för tillfället :)

Jag passar även på att önska alla mina läsare ett riktigt gott nytt år! Välkommen tillbaka till bloggen nästa år och kom ihåg att storebror ser er så tänk noga efter innan ni publicerar känsligt material på internet!

Dagens låt: Where The Streets Have No Name - U2

//Chasid 

Ps 1: Jag var precis inne och kollade de mest lästa bloggarna på FS denna veckan och det här har jag nog aldrig varit med om tidigare, jag trodde att det var fullständigt omöjligt att knuffa bort Herr Björkbom från bloggtoppen :) Men snart är säkerligen ordningen återställd igen!



Ps 2: Jag är också glad att Fotosidan äntligen har infört ett spamfilter! Om det är någon som publicerar ett flertal inlägg efter varandra så är det bara det senaste inlägget som dyker upp på blogglistorna, de andra inläggen syns inte. Även om jag inte stört mig så mycket på "spammet" så vet jag att det är många andra bloggare som är glada idag :)

Postat 2010-12-30 13:40 | Läst 12554 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5 6 ... 11 Nästa