"Måla med ljus"

Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Finns det något värre än girighet?

Girighet är nog det som jag tycker minst om. Jag kan ärligt talat inte begripa att det finns människor som vill sko sig på andra människors bekostnad och lägga sina resurser på hög. När man talar om girighet så tänker man ganska så osökt på penning- eller kaptial rika personer som inte bryr sig om andra människors situation. Girigbukarna armbågar sig fram genom livet tillbedjandes Mammons chock kapitalism. Men skulle alla girigbukar på jorden vara beredda att ge alla fattiga hjälp till självhjälp så skulle det inte längre finnas några fattiga kvar!

Men girighet behöver inte bara handla om pengar, att inte hjälpa andra med sin kunskap är också girighet. Det finns tyvärr många fotografer som inte vill hjälpa nybörjare med frågor om de inte får betalt för det. Några av dessa fotografer har varit medlemmar på Fotosidan men har valt att avsluta sina medlemskap pga att de inte "tjänade" några pengar när de delade med sig av sin kunskap... Jag tycker att det är självklart att svara på frågor om fotografi om jag kan svara på dem utan att kräva betalt, men ibland så räcker tyvärr inte tiden till, att ha ett heltidsarbete och att vara småbarnsförälder kräver sin tribut av tiden, men i den mån jag kan så svarar jag gärna på de frågorna som jag får i min mail eller blogg, det bjuder jag på utan att hänvisa till böcker eller kurser som jag tjänar pengar på!

<EDIT>
Ett klargörande vad gäller den senare delen av texten så gäller den Fotosidan och inget annat. Jag ber om ursäkt om någon missupfattat min text pga det inte tydligt nog framgick i inlägget att det var Fotosidan som avsågs!  <EDIT>



Dagens låt:
Walk With Love - Toots & The Maytals

//Chasid

Ps: Om några dagar så kommer jag att presentera ett riktigt scoop i min blogg! Passa på att vara den första som läser den spännande nyheten!
Postat 2008-06-03 07:01 | Läst 7958 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Nakenfoton

Alla konstnärer har någon gång provat på nakenstudier så även jag. Men min vana trogen så experimenterade jag vilt då jag provade på nakenfoto. Att ta samma foton som alla andra har aldrig varit min melodi riktigt.  Men när jag ser nakenfoton på olika fotosidor så slås jag av hur mycket det är som upprepas och kopieras, många foton är tråkiga, objektifierande, opersonliga och intetsägande trots att grundmaterialet den nakna kvinnokroppen är det vackraste som finns!

Även om jag själv har övergett nakenfotot sedan flera år så efterlyser jag fler nyskapande och icke objektiferande nakenfoton på kvinnor. Jag stör mig faktiskt på alla de "gubbsjuka", opersonliga och sillikonstinna nakenfotona som översvämmar oss och efterlyser nakenfoton där inte kvinnan framställs som ett objekt. De bästa nakenfotona enligt mitt eget tycke har faktiskt tagits av kvinnor och allt som oftast är det självporträtt. Jag tror att det beror på att kvinnliga fotografer är betydligt mer självutlämnande och personliga när det gäller nakna kroppar än vad manliga fotografer är. Jag är tacksam för att Fotosidan har strikta regler vad gäller nakenfoton så att vi slipper se de mest extrema avarterna här!



Skogsrå. Sima SF 100/2.0, analog kamera


Dagens låt: 007 (Shanty Town) - Desmond Dekker



//Chasid

Postat 2008-06-02 06:51 | Läst 25766 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Gräsklippningen får vänta...

...för jag har inte hjärta till att meja ned de här skönheterna som växer i stor mängd på min gräsmatta.

Dagens låt: Monkey Girl - Toots and the Maytals

//Chasid

Postat 2008-06-01 12:00 | Läst 8010 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 4 5