Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag förbehåller mig rätten att ta bort oönskade kommentarer från min blogg

Det är inte ofta som det händer men om det dyker upp en kommentar som på något sätt kan uppfattas som kränkande eller inte har något med inlägget att göra så förbehåller jag mig rätten att ta bort den kommentaren. Detta har dock bara skett ett par gånger under den tid som jag har skrivit blogg och jag hoppas givetvis att det inte ska behöva ske fler gånger.

Det vore  trevligt om de som ger kommentarer externt lämnar en tydlig avsändare bakom sig så att jag inte av ren nyfikenhet behöver söka på deras IP-adresser för att röna ut från vem kommentaren kom. Allt som vi skriver och gör på internet är faktiskt spårbart och det går inte att gömma sig bakom anonymiteten om nu någon trodde det. Därför tycker jag att det är bättre att spela med öppna kort från början.

På förekommen anledning vill jag också påpeka att jag föredrar att personer som jobbar på tidningsredaktioner hör av sig direkt till mig på telefon eller via mail än att de ställer sina frågor i mitt kommentarsfält. Jag svarar gärna på frågor gällande mitt ideella arbete för Le Viseur Magazine eller mitt engagemang för de minsta och svagaste grupperna runt om i världen men frågor av privat karraktär som rör mig eller min familj eller frågor som rör tidigare uppdrags- eller arbetsgivare är jag inte intresserad av att svara på.



Text och foto: © Mikael Good. All rights reserved

Inlagt 2012-04-20 12:15 | Läst 15259 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kan man ta bort kommentarer? Hur gör man? Vad jag kan se finns det bara en "rapportera" triangel och en svarsknapp... MVH Melody =)
Rei Trulsson 2012-04-20 13:25
Om du är inloggad och går in i ditt eget blogginlägg så finns där även en radera-länk, utöver triangeln och besvara.
Flash_online 2012-04-20 13:26
Det gäller nog bara på blogg som du kan radera bort någons inlägg, alltså i din egen blogg här på fotosidan. Jag tog en snabb koll och det syns "radera" precis därunder "triangel".

Mikael! Jag gillar den bilden du tog, en ensam tjej som verkade inte veta vart hon ska gå...samhället idag, hjälplös liksom och jag vill ju hjälpa till!
ztenlund 2012-04-20 13:35
...och den funktionen lades till när det blev möjligt att tillåta externa kommentarer, om jag minns rätt. På förekommen anledning i sådana sammanhang skulle man väl kunna säga. ;)
Svar från Chasid 2012-04-20 16:10
Tack för din kommentar Melody :)
Jag tror att du redan har fått svar på din fråga :)
//Mikael Good
Svar från Chasid 2012-04-20 16:11
Tack för din kommentar Martin :)
De kommentarerna som jag valde att radera kom från andra medlemmar på Fotosidan.
//Mikael Good
Svar från Chasid 2012-04-20 16:14
Tack för din kommentar Joakim :)
Jag tror att tjejen var sex-sju år och hon skulle helt klart behövt en vuxen att hålla i handen på väg hem från skolan. Men situationen för många är i dag sådan att föräldrar måste arbeta heltid för att ekonomin ska gå ihop och deras barn blir nyckelbarn som får klara sig själva när skolan slutat för dagen.
//Mikael Good
Du har helt rätt, bloggen är din och du gör precis vad du vill med kommentar, och att du tar bort kränkande kommentarer och kommentarer som inte har med bloggen att göra är mycket rimligt, tycker fortfarande att det finns kommentarer i tidigare inlägg i din blogg som jag hade tagit bort. En annan sak om det handlar om svindlande bildkretisk men det kan man ju oftast ta.
Gillar bilden ovan kommenterar blogginlägget bra och sätter liksom punkt.
Jag hade rätat upp bilden pytteliten då fabriken tippar ner lite till vänster.
Och vill man vara anonym på nätet går det utmärkt lite svårare mot myndigheter men mot privatperson finns det många enkla sätt exv att skicka från Stadsbiblioteket... Så det får väll ses som både elakt och klantigt.
Micke
Svar från Chasid 2012-04-20 16:24
Tack för din kommentar Mikael :)
Jag har valt att ha högt i tak i min blogg men när kommentarerna går över gränsen och slår i taket så har jag valt att ta bort dem. Även om det finns en del tidigare kommentarer som balanserar på gränsen för vad jag tillåter så har jag ändå valt att låta dem vara kvar.

Många glömmer att de måste visa lånekort och legitimation när de lånar en dator på ett bibliotek och det gör det ganska så enkelt att spåra dem för den som vill det. Jag har en tjänst som är länkad till bloggen som gör det enkelt för mig att spåra ett IP-nummer och om jag vill ha reda på exakt vem som döljer sig bakom ett specifikt IP-nummer så kan jag få det mot en kostnad av 20-40 kronor. I ärlighetens namn så använder jag mig inte av den tjänsten så speciellt ofta men igår blev jag lite nyfiken över en kommentar och spårade den till en tidningsredaktion.

Husqvarnafabriken är på glid rent ekonomiskt och den glidanden fabriken förstärker bara det faktumet :)
//MIkael Good
RHelena 2012-04-21 01:55
Du kan inte få ut information om låntagare av datorer på biblioteken, lika lite som du kan få ut info om andras boklån. En möjlighet finns om du har gjort en polisanmälan först. Om polisen bedömer att din anmälan handlar om en så allvarlig kränkning att det blir en en utredning kan informationen eventuellt bli tillgänglig. Dock kan du som privatperson inte ens då få ut info om låntagare direkt från biblioteket.
Först en väldigt läcker bild med vägen som slingrar sig framåt mot vad det än blir ..
När det kommer till kommentarerna så ska man inte behöva ta vad som helst i form av kritik eller frågeställningar , lite sans och balans bör ju finnas.
Fick helt nyligen en del ... komiska blev det till slut där en tysk person - jag antar detta då han skrev på tyska i alla fall - fullständigt sågade mina äppelbilder med allt från (fritt översatt) "återkommande dynga" till "ren idioti" - denna personen blev givetvis blockad , inte för att han inte gillade mina bilder utan helt och hållet bristen på normal hövlighet.
Är det något man ogillar kan man säga det på många olika sätt och ändå få fram samma budskap.

Om folk har mindre möjlighet att svänga sig med många bokstäver eller inte kan utrycka sig på samma sätt som vissa författare kan , så tar jag hellre hövlig enkel rad om gillande än en ohövligt och fullständigt respektlös sådan.
Mån måste trots allt utgå från att de flesta är härliga människor ..
Ha en underbar helg.
Jag fastnar för det kulturhistoriska i bilden, fabriken. Den väcker säkert känslor hos många och tanken på att den en gång skulle försvinna är nog smärtsam för fler än så. Jag har själv varit på studiebesök där en gång i slutet av 70-talet och när jag ser den i sin arkitektoniska prakt så blir jag rörd, det här är något som inte får försvinna!
Bilden är ju mycket mer än fabriken men som sagt är det den som fångar mig.
Att någon skrivit kommentarer som du inte vill ha kvar verkar helt galet, vem kan ha något emot din blogg? Jag förstår inte! Men internet är fullt av konstigheter, ett i och för sig fascinerande faktum. Trist bara när man drabbas av dessa muterade skadedjur.

Trevlig helg! /Thomas