Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag har fått med en bild i en tidning :)

Jag minns fortfarande den första gången som jag hade med en bild i en tidning, det var i juni 1983 och bilden som föreställde orienterare var med i en morgonavis i Molde i Norge. Efter det har mina bilder varit med i många olika tidningar, broschyrer, affischer, böcker m.m. och det är så många att jag sedan länge tappat räkningen och inte bryr mig så speciellt mycket om jag har blivit publicerade eller inte :)

Men jag tycker fortfarande att det är kul när jag får bilder och texter som handlar om något som jag är djupt engagerad i publicerade och i förra veckan trillade två publikationer ned i min brevlåda som innehöll både mina texter och bilder :)

För den som undrar över tekniken så har jag tagit anteckningar på ett A5 block som jag köpt på Svanströms i Stockholm med en blå Nikon kulspettspenna som jag fått på en mässa och jag har spelat in intervjuerna med hjälp av en röd Sony ICD-UX200 diktafon som jag köpt på Pixmania.









Dagens låt: Reason to Belive - Bruce Springsteen

//Chasid

Inlagt 2010-04-22 09:10 | Läst 7292 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevligt att du engagerar dig för en god sak. Layouten i den första tidningen tycker jag är lite konstig. Det är tydligt att den betraktar texten som mycket viktigare. Hur kan det komma sig att du engagerar dig just för letternas situation?
Svar från Chasid 2010-04-22 10:36
Lettland är vårt grannland och för mig är det inte konstigare att hjälpa dem med det jag kan än om mina närmaste grannar ber mig om hjälp! Vi har även en gemensam historia med Lettland, Riga var i många år Sveriges största stad och det första svenska universitetet byggdes i Riga!
//Chasid
Mycket intressant Mikael
Skulle va intressant att läsa också

Bilderna är jättebra

//Leffe
Svar från Chasid 2010-04-22 10:38
Reportaget och krönikan går att läsa i Junia nummer två 2010 som går att få tag på i välsorterade tidningsbutiker. Det andra reportaget gjorde jag för biståndsorganisationen Hoppets Stjärna och det ska nog gå att ladda ned på deras hemsida!
//Chasid
Jag tror du missuppfattade min fråga om letterna. Det finns absolut inget ifrågasättande i min fråga. Jag var bara nyfiken om du hade särskilda band med landet. Vår gemensamma historia känner jag väl till.
Svar från Chasid 2010-04-22 11:09
Jag missuppfattade dig inte Torbjörn :) Men man kan nog säga att jag har en hel del personliga band med Lettland efter mina många resor dit och så är jag frusterad över hur svenska storbanker och en del företag pumpade upp Lettlands ekonomi till bristningsgränsen på jakt efter fler marknadsandelar och kortsiktiga vinster då vi istället borde gjort som finnarna som hjälpte Estland på fötter igen efter 47 års förödande sovjetisk ockupation...
//Chasid
Kul med människor som bygger broar till grannländerna i baltikum. På något sätt har vi ju så mycket gemensamt med dem, även om de försvann under radarn så många år.

Bilden på flickan med dockan är betagande!
Svar från Chasid 2010-04-22 20:31
Det är alltid viktigt att bygga broar mellan människor särskilt med våra grannfolk som plågats hårt av nazitysk och sedan sovjetisk ockupation en ockupation som har lämnat öppna sår i många av de samhällena, sår som kommer att ta åratal att läka och generationer att komma över.

Kul att du gillar bilden på Alice och dockan! Det var faktiskt min dotter Marcia som ville att jag skulle ta med mig dockan och ge den till en flicka i samma ålder som henne :)
//Chasid