Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Jag tog min bästa bild idag!

Det har varit en relativt intensiv dag för mig, med många hembesök och många intervjuer och jag känner mig lite mentalt utarbetad efter att ha pressat mig själv till det yttersta för att få med mig så många intryck som möjligt. Men det har också varit en dag som jag känner att jag verkligen har uträttat något vikigt både för andra människor och för min egen personliga del. 

I bland händer det att den där goa känslan av att man har gjort något som kan komma att ha en större betydelse för andra människor kommer över mig och det gjorde den när jag precis hade gjort färdigt en intervju hemma hos en familj i staden Bauska i södra Lettland tidigare idag. Nu när jag kommit tillbaka till mitt hostel och gått igenom bildmaterialet på min lilla smidiga netbook samtidigt som jag lyssnat på den inspelade intervjun på min digitala diktafon slår det mig att det här materialet är riktigt bra, men det gäller att slipa diamanten på rätt sätt så att lystern kommer fram, behandlar jag grundmaterialet på rätt sätt så kan det mycket väl bli det bästa socialreportaget som jag har gjort, då både text- och bildmaterialet är snäppet bättre än något av mina tidigare reportage.

När jag bläddrade igenom bilderna drogs mina ögon till en liten miniatyrbild och när jag öppnade den och tittade på den i större format i mitt bildbehandlingsprogram så slog det mig att detta kan vara min bästa bild! En bild som inte bara säger 1000 ord utan 100 000-tals. Jag kommer inte att visa bilden i min blogg idag. Det första publiceringstillfället för bilder som ingår i ett större sammanhang är alltid tillsammans med text och bild i ett tryckt reportage. 



Barad-Dûr © Mikael Good, 2010  

Ni får ha överseende med den förmodat dåliga bildkvaliteten, jag sitter som sagt med en netbook och den inbyggda skärmen är allt annat än kalibrerbar, men netbooken är ovärderlig som bildbackup och som ordbehandlare.

Dagens låt:
537 Cuba - Orishas

//Chasid

Ps: Någon iPadda kommer jag aldrig att köpa, sicket trams, lägg pengarna på en bra netbook istället om du nu verkligen har behov av en sådan :) 

Inlagt 2010-11-30 20:54 | Läst 8866 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Idag igen? -Keep 'em coming...
:-) Egentligen inget skämt, det är ju en underbar känsla, grattis till den! Jag tycker bara att du har tagit så många bra bilder redan att den frågan passade bra. Det är ju kanon om du kan fortsätta producera bra bilder.

Dagens bloggbild väcker minnen av debatter runt bildtitlar. Ska de vara på svenska, på engelska eller ska de finnas över huvud taget. Sicket tjafs! De ska vara på Alviska, det ser man ju här! Mycket passande!

Ha det gott! /Thomas
Svar från Chasid 2010-11-30 22:01
Jag kan inte riktigt se mig mätt på den underbara utsikten från mitt sovrumsfönster :) Klart att bildtitlarna ska vara på alviska :) Kul att du gillar mina bilder Tomas! Jag känner själv att jag är inne i ett positivt stim just nu, det ska bli intressant att se hur länge till det pågår, men jag är övertygad om att mitt stora personliga engagemang för de minsta och svagaste i Lettland är en starkt bidragande orsak till den förhöjda bildkvaliteten!

”Fotografin måste vara en vital funktion av den som utövar den. Det är ingen självklarhet inom detta exploateringsstyrda och komplextyngda medium, som regeras av tydlig opportunism både kommersiellt och konstnärligt. God fotografi blir alltid till i den enkla punkt, där man själv står som människa. Det betyder att objektiven endast är en förlängning och fördjupning av fotografens personliga sätt att se och skapa relationer till omvärlden. Det räcker egentligen inte med att han har ämnen. Ämnena måste vara en del av fotografen själv. Helst bör han röra sig vant och verserat som en gammal sockenbo inom sitt eget stoff, inom sina egna upplevelser.” - Sune Jonssom
//Chasid
Grattis Mikael!

Det är du värd!

Mvh, Daniel
Svar från Chasid 2010-12-03 14:17
Tack Daniel :)
//Chasid
Ser fram emot när du släpper din bästa bild. Hittills får man väl tillägga...
Du får förvarna i bloggen!
/Ylva
Svar från Chasid 2010-12-03 14:19
Jag kommer att förvarna innan den dyker upp i bloggen Ylva! Har precis titta på den i stort format på min arbetsdator och nu ska jag snart börja fila på texten till reportaget där den ska ingå.
//Chasid