Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Mina bästa bilder är inte visade för den breda massan!

Jag håller som bäst på att välja ut och gå igenom bilder ur min gedigna backkatalog för framtida projekt. Det som slår mig är att jag inte har visat mina allra bästa bilderna från de senaste tre åren på Fotosidan! Jag håller på dem till framtida utställningar och bokprojekt. Anledningen är enkel jag vill inte slita ut dem på webben utan de ska få chansen att mogna klart och växa ihop som helhet innan jag visar upp dem. Att plocka dem ur sitt sammanhang vore förödande. Bilder ska enligt mig helst ses på vägg eller i ett tryckt media som en bok eller ett månadsmagasin, det här med bildvisning på webben det är nog bara en kortvarig fluga :)

Två av mina reportage och en krönika kommer att publiceras i olika tidningar den här månaden. Eventuellt kommer även ett tredje reportage att publiceras. Det börjar helt klart bli dags för mig att åter ge mig ut på nya äventyr och samla ihop mer material till nya artiklar och reportage! Men först ska jag hinna med en stor utställning. Att ha ont om pengar är verkligen en kreativ booster! Ni som känner på er att ni har för höga löner och för mycket pengar borde prova på att ha ont om pengar som omväxling :) Såg en undersköterska på TV som klagade på att hon bara hade 21 500 kronor i månaden, så mycket pengar har jag aldrig tjänat trots en ganska så gedigen eftergymnasial utbildning och bred kompetens...


© Mikael Good, 2010

© Mikael Good, 2010

Vem vet det kanske blir en miniutställning med bilder från Slussen på ett Café i byn framåt hösten, bilderna från Slussen är för bra för att bara ligga i lådan och samla damm, de skriker efter att få bli sedda.

I morgon kommer ett inlägg om hur man tillreder en trana på bästa sätt!

Dagens låt: Fight The Good Fight - Triumph

//Chasid

Inlagt 2010-04-07 14:38 | Läst 4252 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Snälla Mikael, kan du inte befria brödtexten från fetstil. Det sänker läsbarheten högst avsevärt.
Svar från Chasid 2010-04-07 15:03
Jag önskar att jag kunde det men jag har tyvärr ingen makt över vare sig teckensnitt eller brödtext i bloggen... Jag har valt Times regular som brödtext men den blir ändå bold i bloggen...
//Chasid
Fråga Bernt Carlzon, han använder ett Timestypsnitt.
Annars rekommenderas typsnitt utan seriffer för texter på webben.
Svar från Chasid 2010-04-07 17:25
Jag är fullt medveten om problemet Arne, men det stora problemet är att jag inte kan byta typsnitt i min blogg det finns ingen sådan funktion och går jag in i källkoden för bloggen så är allt som det ska!
//Chasid
Har du gjort någon fotobok tidigare? Fina bilder från slussen. Själv slösar jag bort för många bra bilder här på webben. Men jag är ju inte lika strukturerad och proffesionell som dig med all rätt eftersom jag är hobbyfotograf. Fina färger i bilderna också.
/J
Svar från Chasid 2010-04-07 17:31
Jag har inte gjort någon fotobok men jag har formgett och utformat ett antal böcker genom åren. Problemet är att jag inte har haft något att fylla boken med tidigare men det har jag idag :)

Srukturerad?!? Jag är tyvärr väldigt ostrukturerad och trots att jag jobbar som fotojournalist för tillfället så är jag en amateur i ordets rätta bemärkelse, något proffs tänker jag inte bli då försvinner passionen :)

Kul att du gillar bilderna från Slussen! Slussen är ett helt fantastiskt område att fotografera i, lite som miljön i Blade Runner, K-märk Slussen och bevara den för kommande genertioner!
//Chasid
Hej Mikael! Jag håller med Arne!Du får byta yrke,om du tycke en undersköterska
har bra betalt.
mvh Rolf
Svar från Chasid 2010-04-07 17:36
Jag skulle kanske ta och skola om mig till undersköterska så att jag fick chansen att tjäna lite pengar :) Man ska helst inte prata om vad man tjänar men en undersköterska har mer pengar i månaden efter skatt än vad jag har före skatt om jag får några pengar alls dvs... Så länge jag har pengar till mat, kläder och husrum så klagar jag inte!

Vad gäller typsnittet så kan jag tyvärr inte byta ut det, den möjligheten finns tyvärr inte i mina blogginställningar. Jag har desperat försökt att byta typsnittet och har till och med försökt knacka koden för att få ordning på det hela.
//Chasid
Trots att miljön är gammal får man en futuristisk känsla när man ser på dina bilder. Det
ser kallt ut. Fint djup och många detaljer att titta på.
Svar från Chasid 2010-04-08 09:06
Det är mycket Blade Runner över Slussen, tråkigt att de ska riva Slussen och lämna plats för trendiga butiker och dyra lägenheter för de som redan har alldeles för mycket... När Slussen rivs kommer en del av Stockholms själ att gå förlorad...
//Chasid
Superfina bilder...gillar särskilt mycket den andra bilden. Trots några människor så känns platsen lite övergiven...kanske är det färgtonen som gör det. Men det är snyggt som bara den =)
/Lena
Svar från Chasid 2010-04-08 09:04
Tack så mycket Lena! Det brukar vara massor av folk i rörelse vid Slussen men de gångerna som jag har varit där har det varit relativt folktomt. Det enda som jag önskar är att det var betydligt närmare till Slussen!
//Chasid
Du kan inte styra teckensnitt genom några blogginställningar, det ligger under kontroll av en CSS-fil. Men vad som händer är att all text visas i det normala teckensnittets feta variant.

Om man kollar källkoden till sidan så finner man att det ligger en tag B före brödtexten. Det är således denna tag som gör att allt innehåll visas i fetstil. Då frågar man sig varifrån denna B-tag kommer. Alldeles säkert är det du som (oavsiktligt) petar in den.

Här är platsen för denna felaktiga B-tag.
Den avslutar bloggens presentationstext i huvudet:
Frilansande journalist, fotograf, grafisk formgivare, originalare, informatör, samhällsdebattör och konstnär. Det som jag skriver i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Den texten har du lagt in i blogginställningarna. Jag prövade att avsluta presentationstexten för min egen blogg med en B-tag, och det fick samma effekt, d v s all brödtext blev fet.

Den här meningen har jag inlett med en B-tag.
Som du ser visas inte själva tagen, utan det är på dess effekt på texten man ser att den finns där.
Svar från Chasid 2010-04-08 09:02
Ser man på felet satt i huvudet :) Tack för hjälpen Ernst! Jag har försökt att rätta till felet på alla möjliga sätt men hade i stort sett gett upp... Det går att byta teckensnitt i bloggen men då får man lägga in det valda teckensnittet i html koden.
//Chasid