Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Mitt senaste inköp! Perfekt för streetphoto outfiten :)

Vid gatufoto finns det en sak som nästan är viktigare än att alltid ha en fotoapparat med sig för att fånga de snabbt flyende ögonblicken av tid med och det är att se till att ha rejäla och fotriktiga skor på fötterna! Det gäller att ha skor som är perfekt avpassade att spatsera omkring med på asfalt och betong under en hel dag. Den som pysslar med gatufoto eller Street Photography som det heter på engelska vet att det är enormt viktigt att ha ett par riktigt bra streetskor (street=gata) som är väl avpassade för uppdraget.

Jag har precis köpt ett par RBK Club DGK INT skor av min kompis Ben på Jive i Jönköping och det är streetskor som sitter perfekt på fötterna och verkligen inbjuder till att användas vid långa tuffa gatufotopromenader i urban miljö! Som jag skrivit tidigare i min blogg så anser jag att man ska gatufota med stil och då passar skorna utmärkt in i min gatufoto klädseln eller i Streetphoto Outfiten som ungdomarna brukar säga :)


RBK Club DGK INT © Mikael Good, 2010

Om ni vill se riktigt bra gatufoton eller strövarbilder som han själv kallar det så gå för all del in på bloggen "Att vara Stellas farfar": http://stellasfarfar.blogspot.com/

Dagens låt: Fools Gold - The Stone Roses

//Chasid

Ps: Skorna är viktiga men glöm för all del inte fotoapparaten :)

Inlagt 2010-06-18 15:45 | Läst 10520 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fotapparat och fotoapparat är lika viktiga. En fotograf med ont i fötterna är ingen bra fotograf!
Svar från Chasid 2010-06-18 16:35
Hej Jan-Olof och tack för din kommentar!
Fotapparat och fotoapparat var riktigt vitsigt :-) Det gäller alltid att ta på sig rejält om fötterna så man slipper skoskav (höll på att skriva renskav) och ömmande fötter :)
//Chasid
Ett riktigt snyggt produktfoto! Skorna ser läckra ut. Innan jag upptäckte dessa moderna skor med högteknologiska sviktsulor hade jag nästan alltid ont i fötterna efter en långpromenad. Nå, det är en hel del år sedan förstås, men jag minns det fortfarande. Det var en skoentusiastisk kille i en sportaffär som om sålde in mig på det, och det var som en uppenbarelse. Förstår inte hur jag klarade av dessa långpromenader tidigare.
Nu har jag tittat in hos Stellas farfar. Han är en inspirerande fotograf, tack för tipset!
Svar från Chasid 2010-06-19 09:15
Hej Ernst och tack för dina kommentarer!
Göran är helt klart värd att uppmärksammas :) Göran var en helt okänd fotograf för mig tills för en dryg månad sedan och det skulle vara riktigt kul att få se hans strövarbilder från världens alla hörn inom glas och ram på en utställning!
Skorna är en perfekt blandning mellan sport- och finsko och är mycket lämplig till långa promenader med eller utan kamera.
//Chasid
Men vad är detta? Tänker du konkurrera ut Blondinbella? Trodde mest det var Retrokameraklubben som höll på med dagens outfit!
Svar från Chasid 2010-06-19 09:10
Hej Ylva och tack för din kommentar!
Det skrivs så mycket om kameror och objektiv vid gatufoto därför tänkte jag föra in diskussionen på ett helt annat spår :) Jag tror att jag ska utveckla det här med streetphoto outfit i senare bloggposter dock utan att konkurera allt för mycket med vare sig Blondin- eller Slangbellor :)
//Chasid
Nu har du äntligen skrivit något vettigt.Bra skor är vettigt,vilka kameror är inte viktigt.Var i Jönköping har du köpt dom.
/Kenneth
Svar från Chasid 2010-06-19 20:25
Hej Kenneth och tack för din kommentar!
Det gäller bara att inte köpa för sköna skor så att man glömmer kameran hemma :) Jag har köpt skorna på Jive i Jönköping men jag tror att jag köpte det sista paret...
//Chasid