Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Newsboys förde med sig goda nyheter till Sverige



Nyheterna på teve eller i tidningarna handlar oftast om våld och krig eller annat elände som gör oss tittare deprimerad och får oss att tappa hoppet om mänskligheten. Som motvikt till allt detta elände har bandet Newsboys turnerat runt om i världen i nästan 30 år för att sprida de goda nyheterna om kärleken som blev människa och levde ibland oss.

Newsboys

Newsboys bildades i Queensland, Australien 1985 och allt sedan dess har de fört med sig goda nyheter till sin publik. Bandet har varit ett av de största kristna rockbanden sedan slutet av 80-talet och de har över 600 livespelningar och 16 studioalbum i bagaget. Bandet som spelar poporienterad rockmusik har haft enorm inverkan på andra kristna band genom åren. 2009 klev bandets ursprungliga sångare Peter Furler av bandet för att istället fortsätta som bandets låtskrivare och producent. Peter ersattes av Michael Tait som tidigare varit med i bandet i DC Talk, som också är ett av de mest framgångsrika kristna banden genom tiderna. Under de 5 år som Michael Tait frontat bandet har de blivit ännu tajtare och har lyft sig ett par snäpp som liveband. Som ett resultat av bandets "nystart" toppar de albumlistan i USA med sitt nya album "Restart". De har inte "gubbat" till sig  utan är piggare och vitalare än någonsin. Det har gjort att de är  den självklara huvudattraktionen på många av sommarens stora musikfestivaler i USA. Tidpunkten för deras spelning på Gullbrannafestivalen utanför Halmstad kunde inte varit bättre!

Newsboys

Newsboys spelning i Skeppet på Gullbrannafestivalen var super-professionell. Michael Tait är den perfekta frontmannen, han lägger ned sin själ och sitt hjärta i låtarna och han levererar dem med massor av inlevelse, han söker och får genast kontakt med den stora publiken och involverar och väver in dem i showen. Men allt strålkastarljus faller inte på Michael, den mycket energiska trummisen Duncan Phillips får en hel del uppmärksamhet tack vare sitt showande bakom trummorna. Gitarristen Jody Davis och keyboardisten Jeff Frankenstein var lite mer tillbakalutade på scenen men ju längre spelningen höll på desto mer kom även de igång och släppte loss. Det var uppenbart att bandet hade en riktigt kul stund på scenen och de ryckte med sig publiken i låtarna. Newsboys vet hur man levererar en fantastisk konsertupplevelse utan kompromisser. Bandet var mycket öppen med sin kristna tro och Michael Tait delade sin tro med den stora publiken i båda låtar och mellansnack. Efter showen tog bandet god tid på sig att tacka publiken för att de kommit och deltagit i konserten.

Newsboys

Både Newsboys och Michael Tait har hållit på med musik i över 30 år och man skulle kunna föreställa sig att deras kärnpublik består av medelålders män och kvinnor. Därför blev jag förvånad över att den stora publiken till största delen bestod av yngre män och kvinnor. Jag tror dock inte att bandet har förlorat sin äldre publik. Den främsta anledningen till föryngringen berodde nog på att Brasilien spelade kvartsfinal mot Costa Ricai fotbolls-VM samtidigt som konserten. Många av deras äldre fans valde att titta på fotboll på tv istället för att gå på konsert. Men det är deras förlust! Jag vet att alla som såg konserten lämnade Skeppet med stora leenden efter att ha sett en riktigt bra show. Newsboys har ännu en gång visat att de är en kraft att räkna med! 

Newsboys



Klicka på den följande länken om du inte kan se bildspelet på din telefon eller på ditt pekdon: https://www.flickr.com/photos/chasid68/sets/72157645687933129/

Click the following link if you want to read the review in English: http://www.chasid68.blogspot.se/2014/08/newsboys-bringer-of-good-news.html

Text och foto: Mikael Good 

Inlagt 2014-08-04 10:22 | Läst 7970 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?