Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Vi lever i ett prestationssamhälle

Vi lever i ett prestationssamhälle där det blir allt viktigare att leverera bra resultat. Om du är känd inom något område har du krav på dig att du hela tiden måste överträffa dig själv för att få vara kvar på toppen. Då är det lätt att ta till tjuvknep och fuska för att bibehålla sin tätposition.

De senaste åren har mina dokumentärbilder rönt stor uppmärksamhet men istället för att trycka ned gasen ytterligare ett snäpp har jag istället valt att sänka farten och ta ett steg tillbaka. Målet med mina dokumentärbilder har aldrig varit att jag själv ska bli känd utan att människorna på bildernas situation ska bli känd. Om ljuset istället skulle hamna på mig själv är risken stor att jag själv suger åt mig äran och gör allt för att i framtiden kunna överträffa mig själv och på så vis tappar mitt fokus. Enligt mitt sätt att se det är det farlig mark som kan få mig att tumma på dom reglerna som jag själv satt upp för mitt fotograferande.

Men jag kan ändå förstå att det finns dom som faller för frestelsen att tumma på sina regler särskilt om fotograferandet är den huvudsakliga inkomstkällan, då gäller det att ständigt synas för att marknadsvärdet inte ska sjunka och jobben utebli. Blir man då ertappad med att fuska kan fallet tyvärr bli riktigt tungt... Det är ett tufft samhälle som vi lever i och då är det viktigt att försöka leva det så bra som vi kan. Framförallt tror jag att det är viktigt att kunna förlåta varandra och gå vidare.

Vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men förlorar sin själ?
Matt: 16:26



Lillåvägen © Mikael Good

Klicka på länken nedan om du vill läsa mina inlägg eller länka till min blogg utan att behöva störas av all reklam. Som bonus får du se min blogg ungefär som jag själv vill ha den: http://www.chasid.fotosidan.se/blog/index.htm

Dagens låt: Mean old World - Eric Clapton & Duane Alman

//Chasid

Inlagt 2011-09-03 12:02 | Läst 4023 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Visa ord Mikael, verkligen tragiskt det som hänt de sista dagarna

MVH Roger
Svar från Chasid 2011-09-04 08:09
Det som har hänt de senaste dagarna är tragiskt, men man måste alltid ta ansvar för sitt eget handlande och hålla sig inom dom ramar som man själv har satt upp.
//Chasid
Tack för kloka ord. Man måste försöka leva medvetet och inte bara låta livet hända med en, då känner man sig lätt ett offer. Man kan välja att bromsa då och då, fråga sig själv vad man djupast sett vill och längtar efter.

Bosse
Svar från Chasid 2011-09-04 08:10
LIvet är stressigt som det är och då kan det vara bra att sätta sig ned och vänta in sin själ lite då och då.
//Chasid
Hej Mikael! Då undrar jag vad du håller på med????
Jag vill,jag kan,jag vet,jag är bäst.....


Och allt jag nu vill be om
är att en gränslös tro
skall låta höstens vissna
gräs på nytt få gro.......

mvh Rolf
Svar från Chasid 2011-09-04 08:19
Jag tror att jag vet vad jag håller på med :) Att ta ett steg tillbaka lite då och då är välgörande för mig.
//Chasid