Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

TEST SPECIAL!

Jag gick in i en tidningsbutik för att köpa en fototidning. Plockade upp senaste numret av Kamera & Bild tittade på omslaget, test, test, test, satte ned den igen och plockade upp FOTO, stort tekniknummer, satte ned den igen, plockade upp tyska Fotomagazin, tester, tester, teknik och tester kryddat med en Spiegelreflex-Technik bilaga, satte ned den igen.

Plockade upp senaste numret av musiktidningen UNCUT, intressanta artiklar, bra medföljande CD-skiva samt bra bilder och inga kameratester, den tidningen köpte jag!

Jag tycker personligen att det har blivit på tok för mycket fokus på tester i fototidningarna, det skulle vara trevligt med texten "Stor bildspecial" på ovan nämnda fototidningars omslag till nästa nummer. Annars så får väl tidningarna byta namn för att bättre spegla innehållet: Kamera & Test, TEST (FOTO), Testmagazin (Fotomagazin).

Uppdaterad kl. 17.34: Camera Natura är en underbar tidning för naturfotofolk med fint tryck och bra upplägg, jag tillhör inte naturfotofolket men jag önskar en liknande fototidning med stort fokus på omanipulerat foto, ex. reportage-, dokumentär-, konst-  och gatufoto. Tidigare gick det att köpa finska Musta Taide som i stort sett alltid innehöll fantastiska bilder och det vore intressant med en svensk motsvarighet, för det är väl inte bara jag som har tröttnat på allt testande och all teknik?




Ljusmålning.
Teknik: Barnvagn,T-shirt, shorts, sandaler.

Veckans skiva: 
Rocket To Russia - The Ramones

//Chasid


Inlagt 2007-08-31 11:20 | Läst 14308 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Håller med dig ang tidningarna. Förr var ju tidningen FOTO ganska mycket bilder. Nu har den också börjat med tester. För min egen del så vill jag se bilder och inspireras.
Mvh Annika
Svar från Chasid 2007-08-31 13:35
Det skulle helt klart behövas en motsvarighet till Camera Natura, som är en underbar tidning för naturfotofolk, nu tillhör jag inte naturfotofolket men skulle önska en liknande fototidning med ett annat fokus på bilderna.
//Chasid
Det roliga är att jag ger inte mycket för tidningarnas tester. Det är inte mycke test utan mest en massa uppräknande av specar. När det sen kommer till bildkvalitetsjämförelser så ser man inga skilnader för att trycket inte är tillräckligt bra.
Nej, det går precis lika bra att köpa sina fototidningar på secondhand, och då buntvis för en spotstyver. Dyker det då upp en test så kan man bara le åt den gamla kameran eller drömma sig bort till svunna tider. :O)
Ja, herregud! Dom vill absolut distrahera oss med allt tekniskt och tekniskt testande. Det tar tid att lära sig behärska sin utrustning i fält. Det finns inte något i (tidskrifts-)världen som kan ersätta det.

Best wide-angle lens? 'Two steps backward' and 'look for the ah-ha'.
Ernst Haas
Jag har också tröttnat på alla "tester" i fototidningarna, prenumererar på Foto och Kamera & Bild, får där min månatliga dos av "prylporr" så det räcker och blir över... Jag har därför tröttnat på att lösnummerköpa något annat som också innehåller femtielva "tester".

Jag hittade i butiken igår en tidning som heter "Focus, Fine Art Photography Magazine". Den är dyr, speciellt som lösnummer i svensk butik men jag köpte den ändå. Den innehåller BARA bilder, inte ett enda test! :-)

Länk till hemsidan:
http://www.focusmag.info/

/Per
Svar från Chasid 2007-09-05 15:56
Tack för tipset Per, jag ska hålla ögonen öppna efter Focus, Fine Art Photography Magazine hos min lokala tidningskrängare!
//Chasid
Så sant, så sant...
/johan e