I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Den blomstertid

Bland det bästa med våren och försommaren måste vara när naturen vaknar och blommorna kommer. Ja, förutom att det blir varmare och skönare också förstås! Så kommer myggen också, men det är en annan historia.

De flesta av bilderna är på engelsk klockhyacint, förutsatt att jag läst rätt i floran. Den svartvita är liljekonvalj. Vilken bild blev bäst?

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

 

Inlagt 2013-06-09 10:26 | Läst 3000 ggr. | Permalink
Snyggt Bjarne! Jag röstar på 4:an.
Hej Christer! Jag kollade och såg att det var den jag trodde att det var. Tack för kommentaren. Ett bra val tycker jag!
Ha det så bra!
Bjarne
4:a och 5 röstar jag på, även om alla var vackra! =)
Ha det så gott!
Svar från Bjarne 2013-06-10 14:46
Hej Heléne! Tack så mycket för kommentaren!
Ha det bra!
Bjarne
Fina bilder överlag och jag gillar alla i färg, måste jag välja så blir det femman.
Svar från Bjarne 2013-06-10 14:48
Tack Margareta! Ha en bra dag!
Bjarne
Du blir bättre och bättre! Fortsätt så! Fina bilder! allt gott :)
Fina bilder du har tagit! Jag vet hur svårt det är med macro. Just för mig går det inget vidare bra. Det är det området som jag behöver träna rejält på innan jag har hittat en sätt att fotografera. De bilderna du tagit syns att du vet hur man gör att få fram fin bakgrund och fotografera på ett sätt.

En fråga till er. Jag har hittills inte sett stora fjärilar som flyger runt. Kanske feltidpunkt vid runt 18 tiden? vilken tid har man en större chans, mitten på dagen? eller tidigt på morgonen?

Lycka till med macro under sommar!
Svar från Bjarne 2013-06-10 20:29
Tack så mycket Joakim! Jag är inte expert på fjärilsfoto, men jag vet att bästa tiden är på morgnonen då de sitter still på grund av kylan och har man tur så hittar man fjärilar med dagg på som kan bli riktigt bra bilder. Det här med när de flyger runt har jag inte riktigt koll på, men jag misstänker att de är som mest aktiva när det är som varmast. Då är de lätta att få syn på, men inte så lätta att fotografera!
Hälsningar
Bjarne
Go' kväll! Rakt på sak: min favorit är nr 5, den föll mig på läppen direkt! Den lilla insekten sätter extra piff på den i övrigt fina bilden (som jag nog hade valt som favorit även utan det lilla krypet). Härligt kort skärpedjup som ger en skön försommarkänsla! Men även bild 7 är fin där den oskarpa blomman i nedre högra delen balanserar bilden på ett bra sätt. Men kanske, kanske skulle den ljusa blomman i högra bildkanten ha fått hamna utanför bildytan?
/Ulf
Svar från Bjarne 2013-06-11 07:29
Tack för det Ulf! Ja bild 5 växer nog i mina ögon också efterhand, fast det kanske inte var en egen favorit från början. Jag har följt ditt tips om att tänka i kvadratiska bilder ibland - inte alls dumt! Bra tips om beskärning av sjuan också. Det skall jag testa.
Ha en bra vecka!
Bjarne