I fotonernas värld

I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Anse Source d'Argent

Jag har legat lågt med bloggandet under sommaren. Det har nog helt enkelt lockat att vara ute i det fina vädret och så har jag rest en del. Sedan kommer allt arbete med att ta hand om alla bilder. Nu är det i alla fall dags att komma igång igen.

Den här bloggsäsongen börjar jag med lite gamla bilder, från oktober 2011. Vid en jämn födelsedag i familjen blev det en resa till Seychellerna. Gillar man vackra stränder och häftiga granitklippor, så är verkligen Seychellerna ett toppenresmål. De här bilderna är tagna på den tredje största ön, La Digue. Där finns de allra häftigaste klippformationerna vid stranden Anse Source d'Argent.

Jag var bara på en dagsutflykt från huvudön, Mahé, så tiden var begränsad. Vi fick en underbar guidad tur i ett djungelreservat med många ovanliga fåglar, en del endemiska. Det blir ett eget inlägg vad det lider. Baksidan var att det tog mycket lång tid, och efter en snabb promenad till den här stranden konstaterade vi att vi måste gå till båten om en timme! Det var just detta som gjort att jag ville åka till Seychellerna överhuvudtaget, så paniken började komma så smått, och så börjar det regna! Det regnade hela timmen, men inte så kraftigt. Klockan var nog bortåt tre och jag hade inte ätit annat än frukost. Ta tid för att äta? Absolut inte! Det fick vänta till båtresan, där jag hittade någon torr pizzaslice.

Jag slängde skorna, så jag kunde springa runt både på land och i vattnet. Vinden gjorde dock att när jag fotade i en viss riktning fick jag torka av filtret efter varje bild. Även om det kändes lite surt just då, kan jag i efterskott tycka att jag troligen fick mer stämningsfulla bilder än om det hade varit klart solsken och dessutom en massa badande på stranden.

Färg eller svartvitt? Enligt mitt tycke kan båda passa till dessa bilder, så då blir det både och också.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

Postat 2013-08-24 09:42 | Läst 3307 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera