I fotonernas värld

I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Höst i Rondane

I onsdags kom jag hem från en underbar höstvecka i Norge. Fjällen är verkligen vackra på hösten med de varma färgerna och nysnö på topparna. De här bilderna är från första dagen då kompisen Håkan och jag körde upp till Rondane så långt vi kunde komma med bil för att sedan vandra in till Rondvassbu. Det blev totalt en promenad på omkring 15 km. Molnen hängde lite lågt, så fjälltopparna ville inte riktigt visa sig, men det blev ändå en skön stämning i fjällen, tycker jag.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

#7

#8

#9

#10

#11

Postat 2013-09-29 10:17 | Läst 3818 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Vulkaniskt på Hawaii

Hawaiis största ö, oftast kallad The Big Island (så klokt!), heter egentligen Hawai'i, precis som hela delstaten. Lite förvirrande kan man tycka. Hur som helst är det en mer glesbefolkad och mindre turistisk ö än Oahu. Det stora dragplåstret här, förutom att det är lite lugnare generellt, är den aktiva vulkanen Kilauea. Jag hade hoppats på att se lite rinnande lava, vilket man helst skall se i skymningen, men flödet var vid tidpunkten en mil från allmän väg, vilket gjorde det svårt om man skall gå tillbaka så långt i mörkret. Det fick bli lite andra vulkaniska sevärdheter istället.

#1
Den här lavatunneln är rejält stor och man går utan problem raklång genom hela.

#2

Tidigare lavaflöde som nu stelnat.

#3

#4

"Lavafall" skulle man kanske kunna kalla det här. Nåja, lava lär ju vara trögflytande, så det har väl inte varit så mycket till fall.

#5

Sulphur banks, och visst luktade det svavel här.

#6

#7

Kilaueas krater. Det är en mindre krater inuti en större, som är flera kilometer i diameter.

#8
På kvällen syns skenet av magman nere i kratern tydligt.

#9

Postat 2013-09-15 10:23 | Läst 3187 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Waimea Valley, Oahu

Sommarens "stora" resa gick till Hawaii. Det har förstås gett en bildskörd som kommer att räcka till ett antal blogginlägg och här kommer det första. Waimea Valley är ett stycke kombinerad djungel och botanisk trädgård som ligger vid Oahus norra kust. Dalen innehåller mängder av ovanliga blommor och fåglar. Det är inte alltid lätt att få bra skottvinklar på de senare i den täta djungeln, speciellt som solljuset kan göra det besvärligt med höga kontraster och i skuggiga partier kan det istället vara ganska mörkt och kräva att man skruvar upp ISO:t.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Vid Waimea falls fick man bada under vattenfallet. Undertecknad hade tyvärr varit dum nog att lämna badkläderna i bilden och det var för långt att gå tillbaka bara för att hämta dem.

#7

Shama Trush (Jag skriver de engelska namnen på fåglarna eftersom jag inte har några svenska namn. Det finns förmodligen inte ens.)

#8

Japanese White-eye

#9
'Alae'ula (på Hawaiiska) eller Hawaiian moorhen. Det här är en raritet som man är mycket rädd om och det stod skyltar om att man inte skulle ofreda fågeln. Här står jag dock på stigen med telet och följer den med kameran.

Postat 2013-09-08 11:01 | Läst 3871 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera