I fotonernas värld

I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Fåglar på smålandskusten

Havsmiljöer innebär förstås att det ofta finns fåglar. Därför blev det en del dylika som fastnade på minneskortet vid fotoutflykten till Västervikstrakten med fotokompisarna i början av juni. Inga märkvärdiga arter, men kul att fånga på bild ändå. Svanar är ju vanliga, men svåra att motstå. Det är vackra fåglar!

Ska vi snacka utrustning också, så var det ett bra tillfälle att testa mitt någorlunda nya Panasonic Leica 100-400. Jag har funderat på om det kan matcha det Canon 100-400L som jag hade förut, men jag är imponerad. Alla bilder utom den svartvita är tagna på längsta brännvidd och största bländaröppning med detta objektiv (den svartvita med 35-100/2,8). Bild fyra är tagen med en slutartid på 1/25 sekund på frihand med en brännvidd som motsvarar 800 mm på fullformat! Flertalet skott med den slutartiden blev skarpa. Viss beskärning har också gjorts på alla bilder.

Bilderna är tagna vid Lysingsbadet utom sista, som är från Örarevet söder om Kalmar.

#1

Skäggdopping

#2

Sothöna med ungar

#3

#4

#5

#6

Postat 2018-06-13 20:46 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

In the parks of London

Visst finns det djur i London. Bilderna på varelser med vingar är tagna i St James's Park, medan den utan vingar är från Green Park. Han kan vara en ängel ändå, vad vet jag?

#1

Egyptisk gås

#2

Okänd art

#3

Häger

#4

Homo Sapiens

Postat 2018-06-09 09:06 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Helt festivalointresserad

Jag var på fotofestivalen i Landskrona härom helgen. På väg mellan utställningarna hittade kompisen Ulf och jag en fjäril på några blommor. Trots att vi hade enklare utrustning (Ulf mobiltelefon och jag kompakten Sony RX100 II) så kunde vi inte motstå att fota denna varelse, som inte hade något intresse alls av festivalen!

Festivalen som sådan då? Jo, det fanns en intressant blandning av fotografier, även om vi inte hann se allt. En del som föll i smaken och en del inte lika mycket, men så är det ju. Den första utställningen vi kollade på visade bildpar på samma person, dels som barn, dels som vuxna på samma plats och med samma kläder. Jag är urdålig på namn, så jag minns inte fotografernas namn för någon av utställningarna!

Det fanns också en finsk samlingsutställning som var bra, och jag minns särskilt en delutställning, där fotografen bundit rep runt olika föremål i naturen.

En utställning var från en stad i Asien (som jag också glömt), där fotografen tagit bilder nattetid i skenet av lampan från sin moped.

Till slut, en av de starkaste utställningarna, innehöll bilder från det kontaminerade området runt kärnkraftverket i Fukushima efter tsunamin med efterföljande härdsmälta. Fotografen hade återvänt flera år i rad och tagit bilder både på människor och miljöer.

Postat 2017-09-27 19:39 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Bjarnes fotografiska expedition

Här kommer ett gäng fågelbilder från Mauritius. Likt Kalle Anka var det många strapatser i djungeln för att få några bilder. Nä, nu ljuger jag ordentligt! Faktum är att alla dessa bilderna är tagna utan att lämna hotellbyggnaden, antingen från balkongen eller loftgången där man gick in till rummen.

Jag tror jag har hittat rätt engelska namn för fåglarna. Svenska namn finns säkert inte för flertalet.

#1

Red Fody

#2

Mauritius Grey White-Eye

#3

Red-whiskered Bulbul

#4

Common Myna

#5

Madagascar Fody. Här kunde jag sitta på balkongen, ta en whiskey och fota fågel vid boet samtidigt!

#6

Common waxbill

#7

Village Weaver

Postat 2017-02-18 11:10 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Grus Grus

Nu är det trantider! I torsdags kväll åkte jag till Pulken strax utanför Åhus, där tusentals tranor ofta samlas. Inte som Hornborgasjön, men klart sevärt ändå. Jag kom lite sent och tranorna hade redan börjat lämna ängarna vid Helge å för natten. Jag hade hoppats komma ännu närmare någon trana, men så blev inte fallet den här gången. Man måste respektera reservatsgränsen!

#1

#2

#3

#4

En flock gravänder flög över ängarna också.

#5

Solen har gått ner och det börjar skymma. Några av dagens sista tranflockar lyfter.

Postat 2014-04-06 11:23 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Innehållskategorier