I fotonernas värld

I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Times Square och andra gator

Times Square är en samlingspunkt i New York och kanske det mest kända torget i stan, även om det inte liknar ett vanligt torg så mycket. Det är mer av en gatukorsning med lite extra yta. Mycket neon och färgglatt så det förslår och otroligt mycket folk, speciellt på kvällen. Jag har i ett tidigare inlägg sagt att jag tycker att gautfoto passar bäst i svartvitt, men den här gången blir det en blandning, inte minst för att just Times Square är så färgglatt.

Alla bilderna är inte från Times Square, utan jag har smugit in några andra som kan passa på epitetet gatufoto också. Jag ägnar inte så mycket tid åt gatufoto och jag vet att många andra är bättre på det, men ibland är det kul, särskilt i lite större städer i utlandet. Det skall bli kul att höra era intryck!

#1

Times Square

#2

#3

Den här bilden var en utmaning bildbehandlingsmässigt, eftersom de tittar på en stor bildskärm som växlar färg hela tiden. Människorna var betydligt mer lila i ansiktet från början.

#4

#5

Då växlar vi till svartvitt ett tag, men håller oss kvar vid Times Square. Soffan är intensivt röd, och jag funderade på om det var ett tillskott eller störande för bilden.

#6

#7

Nu har vi förflyttat oss till södra Manhattan.

#8

Tänk vad man kan se övergiven ut!

#9

Så sprang vi på Brangelina som av en händelse! Nej, riktigt så var det inte. Madame Tussaud's vaxmuseum.

Postat 2014-09-27 09:54 | Läst 2595 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Tidig morgon på södra Manhattan

I augusti blev det en veckolång tripp till New York. Första morgonen gör sig tidsskillnaden påmind genom att vi vaknade tidigt. Ingen mening att ligga och vrida sig, utan upp och få tag i frukost och sedan ut för att upptäcka staden. Vi gick en lång promenad, medan gatorna ännu var ganska folktomma och bilarna få. Utgångspunkten var vårt hotell nära Penn Station och Madison Square Garden och riktningen blev mot södra Manhattan.

#1
 
En ensam taxi väntar i arla morgonstund. De stora Ford Crown Victoria börjar nu ersättas i allt större grad av japanska bilar, bl.a. Toyota Prius.

#2

Brandtrappornas förlovade land!

#3

I Greenwich Village ifall det inte framgår ändå.

#4

"The whole world" - jaha?

#5

En av många hemlösa, men de blir ju fler och fler här hemma också.

#6

Nya World Trade Center, ännu inte tagit i bruk men färdigbyggt exteriört i alla fall.

#7

Dito. En imponerande byggnad.

#8

Där de gamla tornen stod har det nu blivit en "memorial". Det finns en sådan här "grop" med vattenkonst för varje torn.

#9

De omkomnas namn står längs kanterna.

#10

Självklart skall det putsas och hållas snyggt.

Postat 2014-09-20 14:30 | Läst 3165 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Tält och kanot på begäran

På, om inte allmän, så i alla fall begäran. Jag publicerade nyss ett inlägg från sommarens kajakpaddling i Gryts Skärgård, men fick en kommentar att det var synd att kanoten och tältet inte var med. Då kommer här en bild från 2012 års paddeltur i S:t Annas Skärgård. Platsen är lite norr om Tyrislöt. Håll till godo LO!

Molnet på bilden orsakade en rejäl skur som varade en timme. Därför ligger kajaken upp och ner för att inte blir vattenfylld. Jag fick sitta i tältet en timme och vänta ut skyfallet. Jag låg nog ner förresten, när jag tänker efter. En stunds ofrivillig vila!

Postat 2014-09-15 20:28 | Läst 2443 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Gryts skärgård och lite smalspår

Det har blivit en tradition sedan många år att paddla kajak i skärgården med två övernattningar i tält. Det blir oftast längs ostkusten och i år föll valet på Gryts Skärgård med Fyrudden som utgångspunkt.

#1
 
En namnlös ö enligt min karta, men den ligger lite sydväst om Harstena.

#2

Det blåste ganska friskt och tältet skakade under natten.

#3

Nästa dag flyttade jag till ön Skräckskär. Trots namnet är det en mycket vacker liten ö. Jag fastnar ofta för motiv som innehåller sten i olika former.

#4

#5

Det här är en pytteliten blomma och en titt i floran säger att det möjligen kan vara dvärgarun.

#6

Att röra kameran vertikalt är det många som gjort i skogen. Jag testade med vass istället.

#7

En solnedgångsbild, jaja... Jag kan väl också få ta en någon gång!

#8

På väg hemåt stannade jag vid Verkebäck och fotograferade det gamla smalspåriga rälsbusståget som är på väg från Hultsfred till Västervik. Från E22:ans bro har man en bra utsikt över den lilla stationen.

#9

En bild till på tåget, denna gång utanför Väderum som ligger någon mil nordost om Hultsfred. Visst ser det småländskt ut?

Postat 2014-09-14 09:22 | Läst 3202 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Vernazza i Cinque Terre 2:2

Här kommer de sista bilderna från Cinque Terres fem byar för den här gången. Vi håller oss kvar i Vernazza, som var hemby under en vecka. Jag längtar redan tillbaka! De här fem byarna har fastnat i mitt hjärta, trots att en ansenlig mängd andra turister hittat dit också. Jag kan inte låta bli att tänka på hur det kan ha varit 30-40 år tillbaka i tiden, eller kanske ännu längre, fast då hade jag inte haft en chans att se det. Vill man ha det lite mer folktomt, så finns det ju andra årstider också.

Vernazza råkade ut för ett svårt jord- och lerskred hösten 2011, som dränkte gatorna, husen och affärerna på bottenvåningen i alla fall. Vägen blev också förstörd. Det mesta har blivit återställt, men putsen på en del hus är inte i bästa skick. Nu vet jag inte om det har med jordskredet att göra och dessutom kan man ju tycka att det är intressant och charmigt! Vägen är fortfarande stängd för privatbilar, men leveransfordon kan ta sig fram. Å andra sidan finns utmärkta tågförbindelser med de andra byarna och närmsta stad, La Spezia.

#1

En "spionbild" tagen från vår terrass.

#2

Vernazza har det mesta, hamn, borg, torg, restauranger och bostadshus.

#3

Båtarna ligger uppdragna på torget.

#4

Huvudgatan.

#5

Den här stranden nås endast via en genomgående grotta. Mynningen kan skymtas längst in i skuggan.

#6

#7

Vid sidan om huvudgatan finns flera smala gränder.

#8

Kvällsljus över hamnen.

#9

Nytt spioneri från terrassen.

#10

Den här bilden är inte unik. Många har tagit den förut. När jag stod där med stativet hade jag en proffsfotograf från USA vid sidan om mig, men jag vill ändå ha min egen bild!

Postat 2014-09-07 10:21 | Läst 3328 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera