I fotonernas värld

I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Kossornas planet

Okej, det är ganska stor del av planeten som inte befolkas av kossor, men det här blogginlägget handlar om den del som gör det! I trakten där jag bor finns fortfarande en hel del natur- och skogsbetesmarker, men jag märker också att de försvinner en efter en. Kanske är det så att de mindre gårdarna som ofta har den här typen av betesmarker inte drivs vidare vid generationsväxlingar.

Dessa betesmarker, den klassiska svenska hagen, är också viktiga för den biologiska mångfalden. Många blommor och växter både trivs och kräver den här typen av natur för att överleva. Det är också ett mycket miljövänligt sätt att hålla djur, utan några tillsatser av konstgödsel. Tyvärr gör EU allt för att sabotera det här, då man inte ger bidrag till betesmarker om där finns för många träd! Däremot får man bidrag för öppna gräsbevuxna åkrar som är artfattiga och konstgödslas, vilket leder till att betesmarkerna överges eller att träden huggs ner. Fullkomligt skandalöst!

Här kommer i alla fall lite bilder från några naturbetesmarker på Nävlingeåsen i Skåne. Jag har som ambition att ta fler bilder under sommaren, för att bevara minnet av det är sättet att hålla djur, medan det finns.

#1

#2

#3

#4

#5


#6

#7

#8

#9

#10

Postat 2013-07-08 12:51 | Läst 2903 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

30 +15 minuter i Amsterdam

För någon vecka sedan var jag i Amsterdam i jobbet. Jag anlände på söndagen och vi var flera personer som skulle gå ut och äta tillsammans på kvällen. Jag hade en halvtimme på mig efter det att jag checkat in på hotellet tills vi skulle gå, så jag fick ta chansen att ta en kort promenad med kompaktkameran. Det blev en liten stund på morgonen också, ungefär en kvart. Visst kunde det blivit mer om jag gått upp tidigare, men jag var trött! På måndag eftermiddag var det hemfärd, så totalt 45 fotominuter blev det.

Jag rörde mig av naturliga skäl mest runt hotellet och den närmaste kanalen, men det finns ju motiv överallt i den staden. Vissa bilder tycker jag passar bättre i svartvitt och andra i färg, så det blev blandat den här gången. Vad tycker du?

#1

Ingen trängsel på den här uteserveringen.

#2

Gatuunderhåll à la Amsterdam.

#3

I väntan på tjänst.

#4

Dubbelparkering à la Amsterdam.

#5

Mmm, öl!

#6

En stunds vila i gränden.

#7

Filosoferande i trappan ned till lägenheten.

#8

Konst eller förstörelse?

#9

Livet vid kajkanten.

#10

Säker cykelparkering.

#11

Osäker cykelparkering.

Postat 2013-07-03 21:08 | Läst 2871 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera