I fotonernas värld

I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Surväder i skogen

Idag gjorde jag en tur i Långstorpsskogen norr om Höör. Det var riktigt surväder och regnade delvis, men jag ville ändå komma ut med kameran och försöka få lite bilder. 24-105 fick sitta på hela tiden då jag inte ville riskera att få fukt i kamerahuset.

Jag läser just nu en bok av den engelske fotografern David Ward. I boken resonerar han mycket djupare än i "vanliga" landskapsfotoböcker, som brukar upprepa förgrund, mellanplan och bakgrund, gyllene snittet  m.m. Istället jämför han med andra konstformer och diskuterar bl.a. simplicity, mystery och beauty som framgångsfaktorer. Undrar om survädersbilderna uppfyller några av de kriterierna... Någon som sticker ut av dessa?

Bild 1

Bild 2
En stubbe med lavar och mossa.

Bild 3
De orange prickarna fångade min uppmärksamhet. Snart är nog de träden borta.

Bild4

Bild 5
Vägvisaren står som ett krucifix täckt av lavar (tydligast förstorad).

Bild 6
Regnvåt mossa har en härlig lyster.

Postat 2012-12-30 13:16 | Läst 3563 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Höstdag på Hanö

En dag i oktober gjorde fotokompisen Ulf Arvidsson och jag en utflykt till Hanö. Höstfärgerna hade försvunnit lite mer än beräknat, men en gul björk fick vara med på mer än en bild. Det unika med dagen var att att havet låg nästan spegelblankt. Ulfs bilder finns på hans blogg ulfsfotodagar.blogspot.se.

Jag gillar mycket att fotografera sten, vilket märks på bildurvalet. Här har jag valt ut det bilder jag är mest nöjd med. Kommentera gärna vilken som är din favorit!

Bild 1
Bönsäcken, Hanös norra udde med många små runda stenar. Tagen med ett 10-stegs gråfiler för att få en lång exponeringstid i dagsljuset.

Bild 2
Här är den berömda gula björken.

Bild 3

Bild 4

Läckert rutmönster i klipphällarna.

Bild 5

Även denna bild är tagen med 10-stegs gråfiler.

Bild 6

Jag tyckte den lilla stenen var så söt!

Bild 7

Postat 2012-12-29 17:23 | Läst 4442 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera