I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Waimea Valley, Oahu

Sommarens "stora" resa gick till Hawaii. Det har förstås gett en bildskörd som kommer att räcka till ett antal blogginlägg och här kommer det första. Waimea Valley är ett stycke kombinerad djungel och botanisk trädgård som ligger vid Oahus norra kust. Dalen innehåller mängder av ovanliga blommor och fåglar. Det är inte alltid lätt att få bra skottvinklar på de senare i den täta djungeln, speciellt som solljuset kan göra det besvärligt med höga kontraster och i skuggiga partier kan det istället vara ganska mörkt och kräva att man skruvar upp ISO:t.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Vid Waimea falls fick man bada under vattenfallet. Undertecknad hade tyvärr varit dum nog att lämna badkläderna i bilden och det var för långt att gå tillbaka bara för att hämta dem.

#7

Shama Trush (Jag skriver de engelska namnen på fåglarna eftersom jag inte har några svenska namn. Det finns förmodligen inte ens.)

#8

Japanese White-eye

#9
'Alae'ula (på Hawaiiska) eller Hawaiian moorhen. Det här är en raritet som man är mycket rädd om och det stod skyltar om att man inte skulle ofreda fågeln. Här står jag dock på stigen med telet och följer den med kameran.

Inlagt 2013-09-08 11:01 | Läst 3804 ggr. | Permalink
Vilken fantastiskt resa och vilken läcker natur! ska bli spännande att se mer av dina bilder!
Ha det så gott!
Svar från Bjarne 2013-09-08 11:26
Tack Heléne! Det kommer med tiden.
Ha en bra söndag!
Bjarne
Kanonbilder, otroligt fint o intressant! Mvh,LO
Svar från Bjarne 2013-09-08 21:14
Tack LO! Det var ett spännande ställe att besöka.
Hälsningar
Bjarne
Tack för att du delar med dig, spännande fåglar, föll lite extra för "vitögat":) och den första bilden, trädet, väldigt fint!
Svar från Bjarne 2013-09-08 21:14
Tack för omdömet Catharina! Kul att höra vilka du gillar bäst.
Hälsningar
Bjarne
Det ser väldigt exotiskt och fint ut, sköna bilder som väcker reslusten!!
Svar från Bjarne 2013-09-08 21:15
Tack för det Anne-Sophie! Reslusten kan vara svårbotad, fast det finns ju en medicin.
Hälsningar
Bjarne
Go' kväll Bjarne! I och med att du börjar publicera Hawaii-bilder börjar en högtidsstund för mig och hustrun (som varit där för länge sedan).Hur ska jag kunna välja favoritbilder här? Redan den första är ju fantastisk med sina mönster och blå himmelsvågor i grenverket. Och bild tre är ännu mer detaljrik och andas kompakt djungel. Blomstegen i bild 5 är härlig i sina färger och symmetri samtidigt som det kantiga bladet till höger skapar harmoni i bilden. I en ideal situation hade det inte varit så många som badade i bild 6. De många röda flytvästarna(?) stör mitt öga lite för mycket (enstaka röda små färgklickar är sällan fel!?). Av fågelbilderna vinner nr 8 tack vare den diagonala grenen och den dämpade färgskalan. Synd att den "hawaiianska hedhönan" (min dåliga översättning, vad gör en "hedhöna" i rinnande vatten?) inte vred lite på huvudet så att du fick ett ljusblänk i ögat. Ha det bra! /Ulf
Svar från Bjarne 2013-09-11 13:06
Hej Ulf! Tack för en utförligt kommentar och jag kan nog inte säga mer än att jag håller med om allt du skriver. Jag gillar dina favoriter också och jag retade mig på alla som badade med sina flytvästar, särskilt som jag inte kunde bada själv då jag inte hade badkläder med mig! Visst är hawaiianska hedhönor extra svårregisserade också :) Jag har andra bilder på den också, men det är andra "fel" på de bilderna typ rörig bakgrund eller fel ljus!
Ha det gott!
Bjarne