I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Waikiki beach

Den mesta tiden under min sambos och min resa till Hawaii bodde vi på Waikiki beach i Honolulu. Det är förstås ett ställe med mycket turister, så skall man se det "riktiga" Hawaii bör man åka till andra platser, vilket vi också gjorde. Fast en hel del tid tillbringades förstås vid Waikiki beach och kameran var förstås den ständiga följeslagaren, förutom vid doppen i det 30-gradiga vattnet.

#1

Vaknade tidigt första morgonen på grund av tidsskillnaden och fick se denna ceremoni på stranden. Bröllop eller något annat?

#2

Polisen har sina cyklar redo för tjänst.

#3

Sommaren är inte högsäsong för surfing, och Waikiki är inte den bästa surfstranden heller. Det hindrar dock inte att det ändå är en del surfare ute bland vågorna. De stora vågorna finns annars vintertid vid The North Shore.

#4

Den här killen var en av de duktigaste.

#5

Oj, hur skall det här gå? Det gick bra!

#6

Det här gick inte fullt så bra.

#7

Jag som normalt bor på landet hade balkong på 20:e våningen för omväxlings skull. Högst upp? Nä, nä, det var 17 våningar till ovanför!

#8

Ordning och reda! Fasad mot väster på ett annat hotell.

Inlagt 2013-10-06 17:27 | Läst 3918 ggr. | Permalink
Vilket häftigt resmål. Den sista bilden är ju kanon!
Svar från Bjarne 2013-10-06 21:30
Tack så mycket Tommy! Kul att höra vilken du gillar bäst.
Hälsningar
Bjarne
Vilka härliga bilder, men den sista är en riktig tio-poängare! WOW!
Svar från Bjarne 2013-10-06 21:31
Stort tack Heléne! Det var ett fint betyg!
Ha det bra!
Bjarne
Oj, jag fastnade också för den sista! Mycket cool!

Mvh/Peter
Svar från Bjarne 2013-10-06 21:31
Hej Peter! Tack för det! Sista verkar falla de flesta på läppen.
Hälsningar
Bjarne
Genomgående mycket hög klass på dina bilder, och ser ju väldigt lockande ut att bada i det vattnet. Mvh, LO
Svar från Bjarne 2013-10-06 21:32
Tack så mycket för det omdömet LO!
Hälsningar
Bjarne
Go' kväll! Kul och annorlunda bilder! Har inte sett actionbilder från dig tidigare, men de är riktigt fina och med väl valda bildkommentarer. Bild 5 är dramatiskt. Av bilden att döma är det inte självklart att händelsen slutar lyckligt, men det var för väl att den gjorde det. Absoluta favoriten är nr 8. Ett arkitekturfoto (inte heller det vanligt från fotografen!) där de två rödklädda personerna ca en tredjedel från toppen verkligen piffar till den i övrigt strama och välordnade strukturen. Bildformatet avslöjar att du beskurit och donat lite i datorn, men det lönade sig! Dina lyckade ansträngningar att ta dig utanför komfortzonen vad gäller motivval manar till eftertanke, och prova på, hos din vän i Växjö! /Ulf
Svar från Bjarne 2013-10-07 20:03
Goder afton! En må tacke så mycket för den här kommentaren också! Det är kul att prova andra typer av motiv och verkligen utvecklande. Det blev säkert ett hundratal surfbilder, men få där bitarna verkligen föll på plats. 5D Mark II är inte känd för att ha en bra autofokus, men det här klarade den galant i alla fall. Skärpan satt på de flesta bilderna.

Hotellbilden har verkligen gått hem hos kommentatörerna. Kul! Jag tog några varianter men tyckte den här blev bäst. Det är lite "finn 5 fel" över den.

Ha en riktigt bra vecka så satsar vi på en bra söndag också!
Bjarne