I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Blådöpet 1:2

För någon vecka sedan var jag tillsammans med fotokompisen Ulf Arvidsson på Store Mosse nationalpark utanför Värnamo. Eftersom vi följdes åt har det blivit en del bilder av liknande motiv men en del som är olika också. Om du vill titta på Ulfs blogg så finns den här. Vandringen började med att vi gick Blådöpet runt, och med två fotointresserade så gick det inte särskilt fort. Som Ulf räknat ut och även nämner på sin blogg, så var medelhastigheten 1 km/h. Fast går man långsamt hittar man många motiv! Därför blir bilderna från Blådöpetrundan uppdelade på två blogginlägg.

#1
 
Den här gula lönnen stod innan vi kom ut på själva mossen. Turen började vid Lövö.

#2

Från fågeltornet har man en fin utsikt över mossen. Ulfs bild visar det tydligt, medan jag valde ett tajtare utsnitt utan horisont.

#3

Man kan gott hålla koll på marken också!

#4

Vi fascinerades båda av alla tuvor på mossen, men ack vad svårfotograferade de är! Detta är ett av mina försök.

#5

Ett gemensamt motiv till - ensamma träd.

#6
Detta är nära bäcken ute på Blådöpet. Jag kände för svartvitt redan när jag tog bilden, och så blev det.

#7

Blåbärsris får väldigt vackra färger på hösten, och bäret fick också komma med på bild! Lite skrumpet är det, men vad kan man vänta sig i mitten av oktober?

Inlagt 2013-10-27 17:07 | Läst 3463 ggr. | Permalink
Du har bra blick o behärskar tekniken - fint resutat! Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2013-10-27 21:24
Tack så mycket för det, LO!
Hälsningar
Bjarne
Vilka underbara bilder du fick från ett ställe jag ofta vandrar på! Bild nummer två är makalöst vacker!
Ha det så gott!
Svar från Bjarne 2013-10-27 21:25
Stort tack, Heléne!
Ha det bra!
Bjarne
Go' kväll Bjarne!
Din bild på de gula lönnlöven blev riktigt bra, de riktigt poppar fram ur bilden! Mina försök på samma lilla träd blev i princip ett fall för papperskorgen...
Din bild från fågeltornet ger en fin känsla för höjden över marken på ett helt annat sätt än min bild. Och det kan inte bara förklaras med att du gick upp en våning till.
Bilden på den röda mossan och den ljusa laven med de torra grässtråna är verkligen tilltalande. och det lilla bruna lövet skapar en balans och något för blicken att utgå från i avsökandet av bilden.
Ja, tuvorna var riktigt svårfotograferade, men du lyckades väl.
Trädbilder fungerar både i färg och svartvit, så ena stunden tycker man att den ena varianten är bättre, en stund senare har man preferens för den andra. Just nu är det färgbilden som vinner den duellen!
Skrumpet blåbär och färggrant ris i oskärpa är en smakfull kombination om verkligen ger bilden en tidsstämpel och skapar en skön höstkänsla.

Så var det dags att kora totalsegraren: nummer 3! De oordnade stråna och det lilla lövet mot den röda mossmattan är oemotståndlig! Hälsningar från ett stormigt Växjö (men du har det förmodligen värre...)! /Ulf
Svar från Bjarne 2013-10-29 18:02
Hej Ulf och tack för en lång och genomtänkt kommentar! Jag är lite förvånad över favoritbildsvalet, men det är ju kul att bli förvånad! Jag ser nog lite annorlunda på den bilden efter din kommentar.

Jo, man ser nog höjden lite bättre i min fågeltornsbild, men å andra sidan ser man mossens storlek bättre i din! Varje bild har sin tjusning.

Jag flydde stormen igår och tog ett av de sista tågen till Stockholm som kom iväg, näst sista tror jag det var. Jag har dock hört att vi är strömlösa därhemma. På väg hem nu, någonstans vid Katrineholm.

Ha det gott!
Bjarne