I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Blådöpet 2:2

Då kom äntligen ADSL tillbaka tidigare i veckan. Det var borta drygt en vecka efter stormen Simone, så det blev inget blogginlägg förra veckan. Nu funkar det igen!

Det här handlar om fortsättningen på min och fotokompisen Ulf Arvidssons besök i Store Mosse nationalpark. Förra inlägget innehöll första delen av vandringen på stigen "Blådöpet runt". Nu har vi helt lämnat själva mossen bakom oss och vandrar tillbaka genom skogen.

#1

Stigen går delvis på spänger, och det här är väl en klassisk bild.

#2

Motsvarande motiv fast med kamerarörelse. Vilket blev bäst?

#3

Ulf hade en nästan identisk bild. Jag blev helt enkelt tvungen att göra något annorlunda och valet föll på en ganska hård svartvit konvertering.

#4

#5

#6

Lingon om lummer.

#7

På vägen tillbaka går vi på infartsvägen till Lövö.

#8

Trädkrameri! Fast av träden själva den här gången.

Inlagt 2013-11-09 16:03 | Läst 3299 ggr. | Permalink
Riktigt bra bilder med fin teknik, den sista, trädkramaren + lingonbilden tycker jag är litet extra. Skakbilden är kul, men passar nog bäst som en illustrationsbild, men den är dekorativ i sig. Det enda negativa i min värld, är att jag tycker bilderna är lite för "högsmala" - tror dom hade blivit bättre om dom varit lite mer åt det kvadratiska formatet till, detta är dock bara min persnliga synpunkt. Mvh, LO
Svar från Bjarne 2013-11-11 08:52
Jag tryckte inte "besvara", men min komentar är riktad till dig, LO!
Tack så mycket, LO! Det är mycket positivt med en lite mer djupgående kommentar, det uppskattas! Kul att veta vad du tycker om enskilda bilder, format m.m.
Hälsningar
Bjarne
Bjarne, du ställer en svår fråga till de två första bilderna! Två varianter av samma fina motiv, det stående formatet är som gjutet för detta motiv och spången går fint över bildytan. Stammen i vänstra kanten som går från botten till toppen ger spänning i motivet. Den första varianten passar som tavla medan den andra nog platsar bra som bokomslag till en spänningsroman/deckare där något kusligt händer i skogen! Så mitt svar blir båda två!
Den tredje bilden är som du skriver tufft bearbetad, men den får den döda krokig stammen att framträda fint.
Bild fyra har många intressanta ytor: överst de vita björkstammarna, i motten den bäcken som i s-form slingrar sig fram, förvisso lite avsnörpt på mitten men s-formen är tydlig. Ett plus för den spegligen av tallarna i vattenytan. Och riset i förgrunden är fint, men synd att de flesta bladen har ramlat av.
I bild fem finns flera vinnande bildelement: de vita stammarna, den ytbrytande tallstammen i vänsterkanten (vilket jag gillar skarpt och själv försöker använda!) och det rörda riset.
Lummern och lingonet behöver knappast något annat omdöme än jättefint. Är det blåbär i bakgrunden? Ett blivande julkort?
Bild sju var påpassligt fångad, tyckte inte att jag själv hittade något längs vägen, medan du hittade detta fina motiv! Att vägen svänger i slutet är viktigt för bildintrycket
Trädkramarna nästan hoppar ur bilden tack vara de knivskarpa stammaran och det korta skärpedjupet. Men den stora finessen i bilden tycker att den lilla klena granen i högerkanten är. Utan den hade bilden tappat en hel del i intresse! Ha det gott! /Ulf
Det här kan man kalla en utförlig kommentar, tack Ulf! Alla bilderna kommenterade minsann. Intressant att du nämner den lilla granen på sista bilden. Du har nog rätt i att den har större betydelse än jag tidigare tillmätt den. När det gäller skakbilden har jag flera varianter med olika mycket skak. Jättesvårt att välja, tycker jag. Nästa gång hade jag kanske valt en annan.
Ha en bra fortsatt vecka!
Bjarne