I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Stenshuvud igår

 Igår gjorde jag en utflykt till Stenshuvud, som är en av Skånes tre nationalparker. Det är ett favoritställe, där jag alltid hittar motiv oavsett årstid. De flesta besökarna kommer under senvåren och sommaren, när löven spruckit ut och blomsterprakten är som bäst. Fast letar man, så hittar man motiv när som helst.

#1

Vid Hälleviks parkering finns ett litet fiskeläge. Här verkar rep och nät ha legat oanvänt ett tag.

#2

Picknickbordet vid Hällevik har sett sina bästa dagar.

#3

Vid Hällevik finns också ett arboretum med utländska träd.

#4

Murgrönan slingar sig om en trädstam.

#5

Hanöbukten. Exponering 30 sekunder med 1000x gråfilter.

#6

Vid Stenshuvuds fyr finns en klippstrand med gott om motiv.

#7

#8

#9

Skogen nordväst om huvudet är bitvis rik på klippor och mosstäckta stenar.

Inlagt 2013-12-31 14:32 | Läst 4026 ggr. | Permalink
Härliga bilder från ett favoritställe! Stenshuvud är fint året om! Gott nytt! LO
Svar från Bjarne 2014-01-01 16:43
Tack så mycket och God Fortsättning LO!
Bjarne
Hej Bjarne! Det är ett tag sedan jag var vid Stenshuvud och ser att det är dags att åka dit igen! Den stora motivvariationen gör det svårt att sortera och kommentera, men på ett positivt sätt.
Gillar oredan (men med fin böjda form på repet), övergivettemat och färgskalan i första bilden. Skulle pryda väggen i vilken restaurang eller bostad/fritidshus som helst!
Bild 2 hade jag gärna sett med kort skärpedjup, nu blir den - i mina ögon - i sin detaljrikedom lite orolig trots att den i grunden vittnar om att bordet och bänkarna inte använts på bra många år.
Ljuset och färgskalan i fyran stämmer perfekt med motivet. Ovanligt grov murgröna.
Vad gäller femman funderar jag på den extremt tydligt horisontlinjen - ser ut som om "någon" dragit ett mörkt streck mellan himmel och hav, men det är väl ett optiskt fenomen? Stör mig dock en del i en övrigt väldigt harmonisk bild.
Diagonalerna och stenstrukturerna i bild 6 är fina, men du har ju en stark vana av stenar som motiv, så vad annat att vänta!? :-)
Sjuan byggs upp av den sneda taggiga kvisten och framför allt av den gula "lavklumpen" i gyllene snittet! Riktigt snyggt! Gillas så starkt att det blir min favoritbild.
Snart dags att planera vårens gemensamma fotoutflykt?
Ha en skön vecka! /Ulf
Hej Ulf! Tack så mycket för din kommentar. Kul att du gillar den första. Jag håller med om att picknickbordet borde fått lite kortare skärpedjup, så det framträtt bättre. Jag satsade på att ha hela bordet skarpt, men det hade egentligen inte behövts.

Jag är i alla fall inte "någon" som dragit ett streck i bild 5. Det måste vara ett ljusfenomen. Jag har i och för sig specialbehandlat himlen, men jag tror inte att det kan ha fått den effekten i övergångszonen. Jag hade inte ens tänkt på det innan du påpekade det!

Jaså det blev sjuan som blev favorit? Lite oväntat kanske, men kul. Mina favoriter är annars 1, 4 och 6.

Du tänker redan på våren! Kreativt! Ja, vi kan gott fundera på plats. Det kan vi ta via mejl.

Hoppas skidresan varit bra. Jag har tänkt på dig när jag hört väderprognoserna och rapporterna om liftanläggningar i kris. Jag hoppas det har gått att åka i alla fall.

Ha det bra!
Bjarne