I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Sista från Norge

Resan till Norge i september förra året var nog en av mina mest produktiva resor rent fotografiskt. Jag har nog aldrig kommit hem med så många bilder från en resa, trots att vi hade bara sex effektiva fotodagar. Om jag räknat rätt blir det här inlägget det tionde, men också det sista. Det är eftermiddag den sista dagen och min fotokompis Håkan och jag åker gamla Strynvägen. En liten krokig väg, delvis grusväg, som nu blivit ersatt av en modern rakare väg som delvis går i tunnel.

Här är också vackert! Konstigt land det här. Det är vackert överallt! Det finns så mycket mer att upptäcka förstås, och jag kommer gärna tillbaka till Norge med kameran.

#1

Vi körde gamla Strynvägen mot öster. Efter lite klättrande på serpentinväg, så öppnar sig denna vy över Videdalen bakåt i färdriktningen.

#2

Forsande å i Videdalen.

#3

Vid sjön Langevatnet.

#4

Nu har vi kommit till Mårådalen. Jag gillar kombinationen av snö och höstfärger.

#5

Levande trafiksignal? Fast vilken färg skall man följa?

#6

Solen står lågt och snart kommer vi ut på stora vägen igen. Dags att leta natthärbärge, vilket blev i Lom.

#7
Väl framme i Lom blir bergssidan belyst av en glipa mellan molnen. Det var rätt långt bort, så på med teleobjektivet!

Inlagt 2014-01-25 09:30 | Läst 5831 ggr. | Permalink
Riktigt fina bilder!

Kul bild den med trafikfärgerna.

Fina vyer, färger. Dina bilder får mig att längta dit.

Daniel
Svar från Bjarne 2014-01-25 11:40
Tack så mycket Daniel! Kul att bilderna föll dig i smaken och lockar fram reslusten!
Hälsningar
Bjarne
Fantastiska vyer och färger du bjuder på. En ren fröjd för ögat...får även mig att vilja resa norrut.. och så brukar det inte vara för mg. Du är himlans bra på att förmedla det storslagna i dessa landskap.
Svar från Bjarne 2014-01-25 16:48
Tack så mycket för de vänliga orden, Annelie!
Hälsningar
Bjarne
Fantastiskt land att besöka man blir aldrig mätt
Ken//
Svar från Bjarne 2014-01-25 16:48
Det håller jag fullständigt med om!
Hälsningar
Bjarne
Fin skildring av Norge, och som du säger - det är vackert överallt! Favoritbilden i serien är bild 3. Det vilar en härligt lugn och en styrka över bilden. Mvh Elisabeth
Svar från Bjarne 2014-01-26 09:58
Tack så mycket Elisabeth! Kul att höra vilken du gillar bäst, och den ligger bra till hos mig också tillsammans med 2 och 4.
Hälsningar
Bjarne
Vackert o välkomponerat, riktigt bra bilder! Hälsn, LO
Svar från Bjarne 2014-01-26 09:58
Tack för det LO!
Ha en fortsatt bra helg!
Bjarne
Hej Bjarne! Dags för den svåra uppgiften att välja favoritbild. Men det brukar inte var bra att börja i den änden, utan det är nog bättre att börja kommentera så smått!
Första bilden är en klassiskt vacker bil med tydligt djup och uppfriskande solglimtar. Ett plus för de snöklädda topparna i bakgrunden. Finns mycket att upptäcka i bilden.
I den andra bilden har du enligt min smak använt en lite för lång slutartid. Kraften i vattnet försvinner. Men det är ju som bekant en ren smakfråga!
Bild tre har ett fint moln på en blå himmel och perfekt vitklädda bergstoppar som dessutom speglar sig fint i vattenytan. Extra poäng för den z-formade vattenytan, men lite synd att inte hela svängarna syns. Men jag antar att du inte hade möjlighet att få med detta i bildytan!?
Fyran ger mig mycket: fin himmel, fina moln, underbara snöklädda bergstoppar och en bra förgrund med den gula björken.
I femman andas lite yrkessjukdom! Trafikljus och ett vägräcke där bara stolparna finns kvar. Dags att ge norrmännen ett bidrag till vägunderhåll?
Sexan har en härlig rödbrun färgskala som livas upp av den lågt stående solen, medan sjuan är tämligen abstrakt med sina gula ådringar i den gröna barrskogsmattan - allt i olika grad av ljushet till följd av solens kamp att hitta luckor i molntäcket!
Favoriten? Nummer 1, men jag tror att den vunnit på ett mer kvadratiskt format (beskära från vänsterkanten)!
Ha en skön vecka! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-01-29 19:44
Hej Ulf! Tack för en mycket utförlig kommentar. Jag har två varianter av bild två med olika slutartid. Just nu sitter jag på tåget och kan inte kolla den andra, men jag minns att jag tyckte den här hade trevligast mönster i vattnet närmast kameran. Fast det jag gillar mest hos den bilden är nog ljuset på de diagonala sprickbildningarna i klipporna.

Jag har en liggande variant av trean, men kan förstås inte kolla den nu heller. Den lär avslöja om det hade gått att få med hela "svängarna", men jag tror faktiskt inte det.

Ja, ett lite överraskande val av favoritbild! 2, 3 och 4 är de jag själv gillar bäst.

Ha en god fortsatt vecka!
Bjarne