I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Konst eller inte?

Graffiti verkar finnas i hela världen, men i Aten tycker jag att det är mer vanligt förekommande än på många andra platser. Skall det betraktas som konst? I enstaka fall kanske, men personligen tycker jag att det oftast handlar om förstörelse. Jag blir särskilt arg när man har målat på tågvagnar!

Även om jag i allmänhet ogillar graffiti, så kan jag ofta fastna för det som fotomotiv. Lite motsägelsefullt kanske, men världen innehåller så mycket motsägelser i sig, att jag kan tillåta mig att vara inkonsekvent.

#1

#2

#3

#4

#5

#6

Även aktuella politiska budskap dök upp på gatorna.

#7

#8

#9

Inlagt 2014-03-29 09:04 | Läst 3300 ggr. | Permalink
Om det är konst, det bestämmer konstnären! Det blir enklast så! ;)
Men se'n e nog frågan om man skall få hänga upp sin konst hur som helst och var som helst!
De e väl det som man skall diskutera! ;)
Jag tycker inte den här hängningen är Ok!
Här borde nog konstnären ha hyrt en lokal, som vi andra får göra, för att visa upp sin konst!
/Bengan
Svar från Bjarne 2014-03-29 09:41
Du har ju en poäng! Det är lätt att fokusera på platsen som "hängningen" skett på. Sedan kan jag tycka att en del har konstnärliga kvaliteter och en del är bara klotter. Sedan kan man fundera på om det är konstnären eller betraktaren som avgör vad som betraktas om konst.
Hälsningar
Bjarne
Benganbus 2014-03-29 11:24
Man kan slippa en del diskussionsproblem om vad som e konst, om man i stället riktar in sig på hängningslokalen! ;) Om man hänger sin konst i en hyrd lokal, så kan ju de som gillar den här typen av konst gå dit och titta, istället för att som här pådyvla alla den här konstarten! ;)
För det här blir ett påtvingat konsttittande, å de e ingen bra insäljningsteknik,
då får man ofta mest motståndare till sin konst!
/B
Jag känner som dig, egentligen gillar jag det inte alls på fasader och allmän plats, men som bildmotiv kan det ibland vara läckert.
Bilderna i din blogg gillar jag.
Svar från Bjarne 2014-03-29 09:42
Tack för kommentaren Stefan! Då är vi två som är lite ambivalenta till graffiti!
Hälsningar
Bjarne
Dina bilder gillar jag. De är rakt igenom läckra med sina färger och verkar genomtänkt komponerade.
Tycker som du att det är lite av en paradox med grafitti. Ibland lyfter den och visar något nytt, ibland är det bara stökigt och trasigt.Tänker att det är när kameran mejslar ut och fokuserar som man ser att det också (ibland) är vackert. När ögat ser det ser det så mycket mer och då blir det gärna stökigt och fult.
Svar från Bjarne 2014-03-29 17:06
Tack för kommentaren, Annelie! Det är nog som du skriver, att det är skillnad på att se graffitin på bild och uppleva det i verkligheten. Det blir mer förstörelse då. På bilden är man mer avskärmad från verkligheten.
Ha en bra lördagkväll!
Bjarne
Tacksamt att fotografera o fina bilder, men för det mesta är det klotter på fel ställe, vilket förfular omgivningen, men visst finns det fantastiskt duktiga graffittimålare, men det ger dom ju inte rätt att måla var dom själv önskar, det är skadegörelse. Ha det gott, LO
Svar från Bjarne 2014-03-29 17:07
Tack för kommentaren, LO! På ett sätt känns det lite fel att visa upp det på bild, det är som jag uppmuntrar klottrandet på något sätt, men jag gillar ändå att fota det.
Ha en go' helg!
Bjarne