I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Fem år gamla glimtar av Cypern

Eftersom kompisen Ulf nyligen bloggat om en resa till Cypern, så fick jag lust till en egen återblick från mitt besök där 2009. Tyvärr har vi inte varit på samma platser. Det är extra kul när vi kan jämföra hur vi tolkat motiven.

Det var en mycket varm vecka, där temperaturen toppade runt 38 grader i skuggan. Det hindrade mig dock inte att fotografera lite och vi gjorde också en del utflykter från baslägret i turistiska Agia Napa.

#1

Första lilla utflykten blev till ändhållplatsen för lokalbussen, Paralimni.

#2

En övergiven hotellanläggning i Troodos-bergen.

#3

Trapphus i samma hotell.

#4

Ett snapshot på en brud i Agia Napa. Jag har ingen aning om vem det är. Jag är inte en fan av alla staket i bilden, men jag kunde knappast ge mig på att regissera!

#5

Turkiska Nicosia. Ett något ovanligt skyltfönster.

#6

Ett kafé i turkiska Nicosia. Notera elledningen inomhus! Jag har tidigare fått synpunkten att jag borde beskära i vänsterkanten, för att koncentrera bilden mer på männen. Fast det vill jag inte! Jag tycker det blir en annan balans och känsla för hela platsen när den delen är med. Vad tycker du?

#7

Bakgata i turkiska Nicosia.

#8

Fruktmarknad i Nicosia.

#9

Hmm, varför står det en stol på gatan? Ingen aning. Bilden är tagen i Larnaka.

#10

Borgen Kolossi hade stor betydelse på medeltiden. Det ligger utanför Limassol på sydkusten. Jag andra bilder utan "störande" grenverk, men tycker ändå att den här är spännande och lite annorlunda.

Inlagt 2014-07-17 16:08 | Läst 3261 ggr. | Permalink
Fina bilder, kul blandning.

Jag gillar bilden med männen som den är.

Daniel
Svar från Bjarne 2014-07-19 21:47
Tack Daniel! Bra att du håller med mig!
Hälsningar, Bjarne
Mycket trevlig blandning av bilder. Beskär inte bilden, det skulle bara försköna kafét, och det förtjänar det inte:)
Svar från Bjarne 2014-07-19 21:47
Tack så mycket Ingemar. Ännu en som håller med!
Hälsningar, Bjarne
Hej Bjarne! Tänk att jag kunde vara en inspirationskälla som får dig att gräva i arkivet, men det var ju inte så långt bort i tiden.
En spännande och "spretig" samling bilder - antar att bilderna är "guldkorn" som väl speglar dina upplevelser från resan. Funderar lite på den grafiska bild ett (fina former!) och eventuell beskärning. Det är vid första anblicken en stor tom ytan i nedre vänstra hörnet, men ser att det finns en ljus rektangel på färgen. Bilden vinner nog inte på att beskäras i vänsterkanten(?). En annan tanke som är tämligen naturlig är att göra bilden svartvit, men (åter ett men!) den turkos färgen mot den blekt laxrosa(?) färgen passar bra...
Ja hotelldöden har härjat vilket du visar med tydlighet i bild 2 och 3 där den sista av de två är den klart intressantaste.
den unga söta bruden i bild 4 står och funderar. På vad framtiden ska föra med sig eller var brudgummen har tagit vägen? Du har uppmärksamt fångat en otraditionell bild av en brud. Som du skriver är det synd med dessa staket som har för bra skärpa för att det ska vara en 100 %-ig bild, men det stör inte mig speciellt mycket.
Skyltfönstret i bild 5 är minst sagt bisarrt! Kommer du ihåg vad/vilka tjänster som erbjöds där? Eller var det bara en loppis med udda utbud?
Jag vill inte heller beskära bild 6 i vänsterkanten! Det är viktigt att det framgår att männen sitter inomhus, det normala är ju annars att män sitter utomhus på kaféer och poängen med elledningen inomhus försvinner om bilden beskärs. Tycker dessutom att fönstret i övre vänstra hörnet är viktigt för bilden. Men det är ett kafé som inte lockar till besök! :-)
Bild 7-9 visar olika stadsmiljöer. Bilder är illustrativa och det finns en hel del att titta på i samtliga bilder, men bild 9 är den i mitt tycke den intressantaste - tack vare stolen! Men även dörrarna i bild 9 är värda uppmärksamhet och får en att fundera över vad förslags verksamhet som pågår bakom dessa. Den högra leder väl till någon innergård.
Bilder av borgar, palats och slott tenderar att vara tämligen ointressanta. Genom att lägga grenverket över tornet har du skapat nödvändigt intresse i bilden! Bra.
Så var det favoritbildsdags! Det är särskilt svårt i dag eftersom det är så pass olika motiv... Därför väljer jag två favoriter: nummer 3 och 6. Dessutom tredjepris till bild 1.
Ser fram emot dina bilder från Italien! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-07-29 22:45
Hej och tack Ulf! Jo, det var kul att botanisera de gamla cypernbilderna. Det stämmer att det är mina guldkorn. Jag är helt ense med dig när det gäller favoriterna. Jag provade att göra fösta bilden svartvit, men jag tyckte ändå den var bäst i färg. Skyltfönstret var så vitt jag förstår helt enkelt en affär som säljer utrustning till sjukvårdsmottagningar.

Bilden på bruden hade blivit bättre med kortare skärpedjup, men jag bara lyfte kameran och knäppte av. EXIF säger f/5, och jag hade ett 2.8-objektiv på min dåvarande "APS-C"-kamera, en EOS 40D. Det hade gått att göra bättre.

Njut av den fortsatta sommaren - eller är det månne jobb som gäller redan?
Bjarne