I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Vernazza i Cinque Terre 1:2

Vernazza var vår hemby under resan till Cinque Terre i somras. Det är nummer två norrifrån av de fem byarna. Vi hyrde en lägenhet en vecka med en underbar utsikt över byns torg och hamn. Naturligt nog har det blivit flest bilder just från Vernazza, så därför delar jag det i två inlägg för att det inte skall bli för mycket åt gången.

#1

Den här utsikten hade vi från vår terrass. Det var inte särskilt synd om oss när vi satt där och åt frukost eller drack något glas lokalt rödvin på kvällen. Lite vidvinkeldistorsion på bilden, vilket syns bl.a. på kyrktornet.

#2

Den gamla damen som pysslar med sin tvätt. Sinnebilden av Italien?

#3

Längst in i hamnbassängen finns en liten sandstrand.

#4

Jag tröttnar viss inte på att fota tvätt!

#5

Taget rakt ner från terrassen, där en av torgets restauranger ligger.

#6

Den här vyn på byn dyker upp när man kommer på vandringsleden från söder.

#7

#8

Ovanför den stora gruppen parasoller finns en terrass med en gul parasoll. Den var det tillfälliga hemmet en vecka.

#9

Jag gillar de här färgglada träbåtarna.

#10

 

Inlagt 2014-08-31 14:04 | Läst 3562 ggr. | Permalink
Mkt fina bilder från den mysiga lilla staden och nu blev jag så sugen på att resa just till ett sådant resmål! Ha det gott!
Svar från Bjarne 2014-08-31 20:14
Tack så mycket Danne! Det är lätt att bli sugen på sådana resor.
Ha det bra!
Bjarne
Kanonfina bilder, blir helsugen, otroligt mysigt ställe, ska skriva upp den byn, Vernazza. Bokade du via resebyrå eller? Må gott, LO
Svar från Bjarne 2014-08-31 20:16
Tack för kommenaren LO! Jag bokade via förmedling på nätet. Det finns flera, men jag bokade med Cinque Terre Riviera. Vi hyrde bil också, men det var rätt onödigt, den stod mest stilla. Byarna är förbundna med järnväg som fortsätter åt båda håll längs kusten, så vi åkte mest tåg, även till Genova.
Ha det bra!
Bjarne
Nu blev jag sugen på Italien!

Goa bilder, färger.

Daniel
Svar från Bjarne 2014-08-31 20:17
Tack för kommentaren Daniel! Mmm, jag förstår det, längtar redan tillbaka.
Hälsningar, Bjarne
Härligt med dina färgstarka Italienbilder, Bjarne!
Blir supersugen på lite pasta, både anti-varianten och den vanliga! :-)
/Niklas
Svar från Bjarne 2014-09-01 17:12
Tack för kommentaren, Niklas! Så skönt att kunna var positiv även det som är anit!
Hälsningar, Bjarne
En fin liten by där det säkerligen fanns massor att utforska.
Fina bilder och jag förstår att du inte kunde låta bil tvättbilderna, jag har en hel samling med just tvättbilder, kan inte låta bil att fota det. Bild två med damen i fönstret var extra fin.
Svar från Bjarne 2014-09-01 17:13
Tack så mycket Margareta! Trevlig att vi är två som gillar tvätt - och att du tyckte om damen också!
Hälsningar, Bjarne
Go' kväll Bjarne! Åter en samling lockande bilder från pittoresk by. Förstår att du gillar miljön och att ni verkligen trivdes där. Tänk att där få äta frukost eller på kvällen koppla av med ett glas vin på balkongen efter dagens vadnringar i stekande sol...
Mycket att titta på i bild ett och en fin himmel med välgörande moln.
Damen i fönstret i bild två ser lite bister ut, har månne en fågel satt ovälkommet märke på hennes tvätt? Härlig pastellfärg och ur bildsynpunkt är det fint att färgen flagnar.
Bild tre är som alla dina bilder välkomponerad, men det är ju inte mycket till strand...
Bild fyra når inte riktigt upp till kvaliteterna i bild två. Känns lite livlös i avsaknad av människor och djur.
Vilken färgprakt i bild fem! Riktigt trevlig med den stora blå parasollet blir huvudmotiv som kompletteras väl av de övriga. Finns en fin diagonal som skapas av det gröna parasollet och de två blå.
Bild sex är en riktig vykorts-/resebroschyrsbild i den mest positiva betydelsen! Kanske är ljuset lite väl hårt, men det är inget direkt problem. Kanske lockade vinet på balkongen istället för en tur för att ta en kvälls- eller morgonbild? :-)
Bakgrunden i bild sju visar att bondelivet genom terassodlingar lever tätt inpå staden, där bebyggelsen i just denna bild inte är speciellt intressant.
Den åttonde bilden visar på ett bra sätt hur tätt huset ligger. Och ni bodde otroligt centralt!
Bild nio är en klassiskt bra bild med tydlig förgrund, mellangrund och bakgrund. Fin himmel och lite liv och rörelse genom människorna som rör sig och sitter på trappan, sitter på kafféerna och på kajkanten.
Trevligt att du avslutar med en kvällsbild med stor dynamik. Ser inte ut som HDR, men det kanske är en varsam HDR? Eller så har kameran faktiskt klarat av att få en så fin balans mellan ljus och mörker! FInt djup i bilden. Är dock kluven till den stora rörelseoskärpan i de närmsta båtarna. Hur ser du på det? Kunde ett annat perspektiv eller beskärning kunnat behålla det fina bilddjupet och samtidigt få ner rörelseoskärpan i bilden? Eller offrat en den av skärpedjupet?
Glömde så när att utse favorit(er); det blir nr 6 och 9 och ett hedersomnänande till nr 5!
Skapa dig en skön fredag och helg! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-09-14 09:36
Tack så mycket för den kommentaren! Kul tolkning av damen i bild två. Stranden var inte stor, nej, men det fanns en till, fast lite stenigare.

Jag håller med om att bild nio är en favorit. Tian är inte en HDR, utan bara lite spakdragande i ACR. Det där med rörelseoskärpan är en smaksak. Jag är osäker på om det blivit bättre med kortare slutartid, kanske. Jag hade ju både bländare och ISO att leka med, så det hade förstås gått.

Att nian kom med bland favoriterna förvånar inte, men att sexan gjorde det förvånar lite mer. Ljuset är inte det mest tacksamma och nej, just dit gick jag inte på kvällen, men väl till en annan utsiktsplats som kommer i nästa inlägg.

Ha en bra söndag och ett bra val!
Bjarne