I bloggen delar jag med mig av en del av mina bilder. Sådana som jag känner för att visa upp kort och gott.

Byggnadsverk i Det stora äpplet

Jag håller mig kvar i New York. Den här gången har människorna en mer tillbakadragen plats till förmån för byggnader av olika slag. En del är kända och välbekanta vyer som många turister fotograferat, men jag lät avtryckaren jobba med dem också.

#1

Empire State Building hör förstås till det mycket fotograferade. Jag försökte hitta en vy som är lite annorlunda och i vackert ljus. De gula taxibilarna fick vara med också, men jag gillar den parkerade vita vanen betydligt mindre.

#2
 
Jag förmodar att det är vattencisterner på taket och jag förmodar lika mycket att de inte längre är i bruk, utan att man har något modernare vattenförsörjning idag.

#3

Här var jag inte ensam med kameran! Taket på Rockefeller Center, även kallat Top of the Rock. Foto i riktning mot södra Manhattan. Empire State Building i mitten.

#4

Lite mer nedåt från Top of the Rock.

#5

Jag har för mig att det hette "Easy parking" eller något liknande. Jag vet inte om jag håller med om det ifall bilen står överst...

#6

Ett mobilt byggnadsverk av det lite mer kul slaget!

#7

Ännu en vy fotograferad till döds, Brooklyn Bridge i skymningen. Jag valde att ta med en del av människorna, mer eller mindre suddiga. Nya WTC till vänster om bropelaren.

#8

Sjunde avenyn strax söder om Times Square, men redan här har ljusreklamen tagit stor plats.

#9

Harlem såg inte alls ut som jag tänkt mig. Det var mycket modernare och snyggare än jag trodde och nästan tråkigt att fotografera. Jag tyckte i alla fall att det här huset hade viss karaktär.

#10

En mycket känd byggnad till, Flatiron Building, eller "strykjärnet" om man så vill. Jag försökte fotografera ur en annan vinkel och ett varmt kvällsljus på ena sidan hjälper också till att göra bilden lite speciell, tycker jag. Jag funderade på svartvitt, för jag tror det passar byggnaden, men då hade jag tappat det varma ljuset.

Inlagt 2014-10-04 09:21 | Läst 3445 ggr. | Permalink
Fina bilder. Speciellt strykjärnet gillas starkt, blev faktiskt annorlunda precis som du ville. Tror dock den hade tjänat på att rätas upp så du får perfekt symmetri ;)
Svar från Bjarne 2014-10-05 09:55
Tack för kommentaren, Ola! Jo, det har retat mig lite att jag inte fick strykjärnet helt symmetriskt redan på plats, men jag var tvungen att stå mitt i gatan så det var ont om tid. Jag kan förstås göra det i datorn!
Hälsningar, Bjarne
Härliga bilder igen Bjarne!! Fint att se WTC resa sig igen!! En symbol för styrka... Och att du har Flat iron i färg tycker jag är rätt!!! Det är ju dessutom ganska dämpade färger så... Snyggt, alltihop!!! //Peter
Svar från Bjarne 2014-10-05 09:58
Tack så mycket för kommentaren, Peter! Kul att Faltiron föll i smaken.
Hälsningar
Bjarne
Drabbas av nostalgi när jag ser dina bilder! :-)
Uttjatad eller inte så är Brooklyn Bridge dagens favorit för mig!
Ha en trevlig lördagskväll, Bjarne!
/Niklas
Svar från Bjarne 2014-10-05 10:01
Tack så mycket Peter! Extra kul när en "NYC-specialist" som du gillar bilderna. Kul att Brooklyn Bridge föll dig i smaken.
Ha en bra söndag!
Bjarne
Imponerande byggnader i en imponerande stad. Jag borde verkligen ta mig dit vid tillfälle. Bild nummer tre är ju helt underbar, vilken vy.
Svar från Bjarne 2014-10-05 10:02
Tack för kommentaren Ingemar! Ja, New York är speciellt, så har du möjlighet så rekommenderas det varmt. Kul att du gillade vyn från Top of the Rock.
Hälsningar
Bjarne
En serie i hög kvalitet, intressant med bilder från NY. Bra att du inte fallit i ultravidvinkelträsket utan haft lite distans, känns mycket naturligare. Må gott, LO
Svar från Bjarne 2014-10-05 10:03
Tack så mycket LO! Kul att du gillar brännvissvalet.
Ha en god söndag!
Bjarne
God eftermiddag fotografen! Dags för några kommentarer. Första bilden har ett fint ljus på huvudmotivet och den brunaktiga tegelbyggnaden till vänster, det senare är viktigt för bilden. Bilden är ganska kontrastlös, kanske det var en lite smådisig dag med bilden tagen i sen timme. Eller är det stadsluften som i sig gör att ljuset jämnas ut? Eller har du varit tvungen att lätta upp de mörka partierna? Håller med om att den vita bilden gärna hade fått vara utanför bilden. Bra timing med taxibilarna i rätt läge.
Andra bilden är lite rolig och visar en udda byggnad. Fint med skugga på den av huset.
Trean är en riktigt finns kvällsbild med härlig blå himmel. Hade det varit möjligt att vrida kameran så att de tre över horsinten uppstickande byggnaderna fått en mer jämn spridning över bildytan? Nu är de i högra delen av bildytan och det känns för mig lite obalanserat.
Den upplysta byggnaden i nedre mittre delen av bild fyra är mig mycket viktig för bilden och lyfter den en bra bit mot toppbetyg!
Märkligt garage i femman! Svartvit känns som ett bra val. Om jag ska vara petig, kanske du skulle vänta till med avtryckaren så att mannen med Dramaten skulle bli mer frilagd mot bakgrunden.
Sjätte bilden sorterar jag under kategorin kul bild som väcker en del funderingar. Förstår nog finessen, men det ser ju lite märkligt ut.
Jag gillar den sjunde bilden mycket. Både för den valda tidpunkten för bildskapandet och för att du valde att ta med människor i bildytan! Fina linjer med bor och räcket längs vattnet.
I den åttonde bilden har du bra timing och bra val av slutartid. Taxibilarnas färg bidrar till att höja bildens kvalitet. Tänk om det vara grå eller svarta bilar...
Visst har bygganden i den nionde bilden karaktär även om bilden inte stämmer med min uppfattning av hur det borde se ut Harlem.
Du känner säkert till att vi har en strykjärnsbyggnad även i Växjö, men den är inte alls lika pampig som den du visar i den tionde bilden... Det hade varit synd att göra bilden i svartvit med tanke på det fina ljuset som gör att det blir spänning mellan höger och vänster sida.
Så var det dags att utse favoritbild(er). Här väljer jag fyran och sjuan (den skriker New York men med ovanlig finess). Hedersomnämnande till tian!
Hoppas att du laddat batterierna inför veckan! /Ulf
Svar från Bjarne 2014-10-06 19:54
Hej Ulf och tack för kommentaren! Jo, jag har nog höjt skuggorna en del i första bilden. Jag reagerar inte själv på att den är kontrastlös, men det hade förstås gått att kräma på lite till.

Jo, lite högertung är allt tredje bilden. Jag har dessutom lyckats klyva huset som det står H&M på. Fast jag kunde inte vrida för mycket. Då hade det blivit mer av Hudson-floden och mindre Manhattan.

Jag håller med om att jag inte skulle varit så snabb på avtryckaren i femte bilden.

Javisst känner jag till Strykjärnet i Växjö! Tror dessutom att det finns fler sådana, minns inte om det är i Sverige, men jag tror det. Minns inte var bara.

Jag tycker du gjort bra favoritval. Lite kul att olika "kommentatorer" åtminstone valt delvis olika.

Ha det bra!
Bjarne